Prosjektet er nå ute på anbud. Totalkostnaden er på rundt 135 millioner kroner, hvorav kommunens andel ligger på 70,2 millioner kroner. Resterende finansieres med tippemidler og momsrefusjonsmidler.

- Godt planlagt

Det er nå knyttet en viss spenning til hvilke tilbud entreprenørene kommer med etter å ha regnet på prosjektet.

- Tror du rammen på 135 millioner kroner holder?

- Jeg tror det. Det er brukt ganske mye tid på prosjektet og det er godt planlagt, mener Leksvik-ordfører Steinar Saghaug (H).

Han påpeker likevel at man ikke kan være skråsikker før alle tilbud har kommet inn.

Byggestart i høst

Skissen viser sokkeletasjen på flerbrukshuset med to basseng og garderober. Sokkeletasjen vil ligge på samme nivå som gulvet i dagens Leksvikhall. Inngangspartiet til flerbrukshuset vil ligge en etasje opp. Foto: Letnes arkitektkontor AS

Han har inntrykk av at det er bra interesse rundt å bygge prosjektet, men er ikke kjent med hvor mange som har levert tilbud.

- I slutten av mai hadde vi en samtalerunde med fire, fem entreprenører som vi presenterte prosjektet for, forteller Saghaug.

Dersom alt går etter planen, blir det byggestart i oktober. Først må ny vei fra Vonheim, over jordet og ned skråningen til idrettsanlegget i Trøa bygges.

- Vi må det for å få lagt om trafikken fra anleggsområdet, forklarer ordfører Saghaug.

For det nye flerbrukshuset blir bygd inntil Leksvikhallen og over der dagens vei ned til Trøa går.

Åpning

Nyveien ned til Trøa kan stå ferdig før jul i år. Det beregnes noe over ett års byggetid på flerbrukshuset. Det betyr i beste fall åpning før jul i 2018.

Les mer om flerbrukshuset: