SOLfjordfestival for femte gang

Lørdag 24. juni er det igjen klart for SOLfjordfestivalen på marinaen i Sørfjorden. Arrangementet som startet i 2013 har festet seg som en årlig tradisjon siste lørdag i juni og årets konferansier er Frode Alnæs.

Frode Alnæs er konferansier på årets festival.  Foto: Mona Nordøy

Nyheter

Festivalen arrangeres på dugnad med hornorkesteret «SOLfjorden tut & blæs», Stjørna Bondekaffe som selger grillmat og spekemat, Indre Stjørna Helselag som selger turkart, kaffe og vaffel stekt på «stubbe».

- Solbakken Gård har barneridning, en av deres hester står også for «hestskitbingoen», der premien er på 1500 kroner, opplyser arrangør Gerda Husby.

- Råkvåg ungdomslag stiller med hoppeslott, popkorn og sukkerspinn, i tillegg til familie, naboer og venner som gjør dette mulig, godt å kjenne at dugnadsånden lever, sier hun.

Stafett-triatlon

Lokalt og regionalt næringsliv er også store bidragsyter for å få arrangementet i havn.

Det rigges til ny SOLfjordfestival.  Foto: privat

 

Det er som vanlig triatlon, men i år er det også åpnet for stafett-triatlon, det gjør at flere kan være med, så her er det bare å stille lag, familie, venner, kollegaer. En svømmer, en løper og en sykler.

- Frode Alnæs er gjennom 30 år blitt feiret som en av norsk musikks mest populære og suksessrike artister og låtskrivere. Han har i alle år gledet et stort publikum gjennom sin musikk og sitt smittende humør. Frode regnes som en seriøs komponist og en av Norges beste gitarister. Han er også en dyktig sanger, påpeker Gerda Husby.

Alnæs er gitarvirtuosen og «sjefen» i bandet «Dance With A Stranger» og opphavsmann til samtlige av låtene til bandet som ble en av norsk pophistories store suksesser.

Alnæs drev i mange år Dødeladen Café & Kultursted og Tahitibrygga, og han grunnla den årlige Tahitifestivalen.

- Allsidig konferansier

- Han er allsidigheten selv. Er det noen som har begeistret publikum i hver krik og krok av landet, så er det Frode. Han er kjent for å oppnå nær kontakt med sitt publikum, han rett og slett elsker sitt publikum, skryter Husby om årets konferansier.

- Med en slik mann til å lede SOLfjordfestivalen, kan det bli en morsom og musikalsk dag, mener hun.

Det er flere lokale unge talenter som skal opptre sammen med Frode på dagen, en unik sjanse til få spille med en av de største musikerne vi har i Norge, noe som vi håper kan gi inspirasjon til å videreutvikle seg selv i musikalsk sammenheng, sier hun.

Fra tidligere år.  Foto: privat

 

SOLfjordfestivalen satser på kortreist kvalitetsmusikk og ønsker Wasteland Cowboys velkommen til årets festival på kvelden, etter tre år i dvale gjenoppstår bandet og stiller med Frode Alnæs som gjesteartist.

- Møt opp tidlig for å få med deg de beste låtene. De spiller låter både fra albumet "Blod på tann", samt nyere materiale. I tillegg til egne låter er det gjort rom for en hel rekke med klassiske norske rockeslagere. Kvelden avsluttes med konseptet: «One for rock'n roll» som er dedikert 70' og 80'-tallsrocken, opplyser Husby.

Frode blir gjesteartist hele kvelden med Wasteland cowboys, og det er satt opp mange telt på festivalområdet i tilfelle regn.