Flere tiltak igangsatt av 2017-russen ved Fosen videregående skole har gitt kreftsaken et sekssifret beløp.

– Det var en avstemning blant russen om hva vi ville sette fokus på. Da var det enstemmig at vi skulle støtte kreftsaken, sier Vilde Sumstad til Fosna-Folket.

– Når vi har brukt såpass mye penger på oss selv, syns vi det er viktig at vi gir noe av pengene til noe nyttig også.

Russen samlet inn penger ved hjelp av sparebøsse og digital innsamling. Foto: Privat

Hjerterød russ

Rødrussen ved Fosen videregående skole valgte å gi sitt overskudd fra russetiden - på kroner 24 000 - til Barnekreftforeningen avdeling Trøndelag.

– Vi setter utrolig stor pris på de gavene som vi får inn, alle små og store beløp, sier leder Brit Gorset i Barnekreftforeningen.

– Foreningen driftes kun av gaver og midler, som blant annet fra rødrussen.

I tillegg til rødrussens initiativ samlet hele 2017-russen inn nærmere 80 000 kroner da de i vinter tok et Krafttak for kreft med bøsse og digital innsamling, til inntekt for Kreftforeningen.

Ga overskuddet fra russefesten til Barnekreftforeningen. Foto: Privat

– Dette er en årlig greie som russen pleier å delta på, sier Sumstad.

Samtidig arrangerte en russegruppe en privat fest på Brandvikgården, der overskuddet fra inngangspenger gikk til Kreftforeningen.

– Vi ønsker å hjelpe til og gi litt tilbake til berørte, pårørende, familie, venner og bekjente. Det er kjempepositivt at så mange frivillige russ deltok.

Dermed har russen ved Fosen videregående skole bidratt med et beløp på omkring hundre tusen kroner til kreftsaken.

Kreft-saken

Pengene kommer, ifølge Brit Gorset, veldig godt med.

– Hver eneste krone som kommer inn, går ut igjen; enten til trivselstiltak eller til turer og arrangementer.

Barnekreftforeningen i Trøndelag er en ideell organisasjon som driftes av foreldre og foresatte som har, eller har hatt, unger med kreft. Målet er å lette hverdagen til syke og berørte ved å hjelpe dem til å sette fokus på noe annet enn sykdom og sykehus.

Barnekreftforeninen i Trøndelag på workshop på Fosen. Foto: Privat

Forrige uke hadde foreningen workshop på Ørland kysthotell. Her ble det satt ned arbeidsgrupper som skal jobbe spesielt opp mot ungdom berørt av kreft.

– Disse gruppene skal jobbe for de som har overlevd sykdommen, men som har havnet på etterskudd i livet og samfunnet. Det handler om senskader og etterbehandling; om veien tilbake igjen etter å ha blitt frisk. Da kommer disse pengene godt med.

Gorset vil rette en personlig takk til Fosen-russen.

– Jeg vil rette en veldig stor takk til russen! Det er flott at de på eget initiativ velger å gi penger til vårt formål. At de gir det til barn og ungdom som trenger det, det er stort.