Rekordmange turnere til årets stevne

I helga går årets barnekretsturnstevne i Sør-Trøndelag av stabelen. Fra Rissa reiser det fredag ettermiddag hele 117 turnere.

117 turnere drar på stevne i helga.  Foto: Tove Solli

Nyheter

Tre busser fullastet med spente og forventningsfulle turnere, foreldre og trenere drar i ettermiddag over fjorden for å delta på turnstevnet som i år arrangeres av Nidaros Turn. Som nevnt 117 turnere, i tillegg er det med 38 foreldre og 10 trenere. Stevnet foregår på Leangen Idrettspark i Trondheim.

Fikk egen skole

- Dette er nok en av de største troppene vi har hatt med til et turnstevne ja, medgir trener Tove Solli og legger til at gjengen fra Rissa har fått egen skole å overnatte i.  Og, dette er slettes ikke alle turnerne i Rissa. På barnekretsturnstevnet er det dem som er mellom seks og 12 år som får delta. De som er eldre har eget ungdomsstevne.

  Foto: Tove Solli

 

Rissaturnerne skal i år framføre et eget opplegg der alle 117 er med på oppvisningen samtidig.

Veteran

Dette blir turnstevne nummer 28 for Tove, som har vært trener for Rissa-turnerne i snart 20 år.

- Det er litt av et ansvar å reise med så mange unge?

- Ja, men i år er det veldig mange foreldre med. Det er artig, sier Tove.

Turngjengen fra Rissa har oppvisning søndag, men det blir mye annet som også foregår på stevnet i helga.

- Vi har meldt oss på «lær på stevnet». Det er noe nytt og er en dans vi skal lære i helga, før den skal framføres søndag, forteller hun.

Populær aktivitet

Rissa har hatt ei aktiv og populær turngruppe i mange år, men etter at den nye basishallen ble bestemt bygget har det økt på enda mer. Hallen har en egen del for nettopp turnerne med blant annet hoppegroper.

  Foto: Tove Solli

 

De eldste turnerne har allerede tatt i bruk den nye hallen som åpnes offisielt neste helg.

- Jeg ser at de storkoser seg i den nye hallen og med det nye utstyret. De har lyst til å prøve seg på nye ting. Til høsten skal alle inn i nyhallen, opplyser Tove.

Totalt deltar 17 lag fra Sør-Trøndelag på årets barnekretsturnstevne. Fra Fosen er det utenom Rissa turngruppe deltakere fra Ørland turnforening, Uthaug turn og  Åfjord turngruppe.