Biskop Singsaas takkes av - og nå skal ny på plass

Tor Singsaas går av som biskop i Nidaros. Det markeres i Nidarosdomen, med salmekveld lørdag 10. juni og avskjedsgudstjeneste søndag 11. juni. Bare to dager senere offentliggjøres navnet på den nye biskopen.

En engasjert biskop Tor Singsaas i Osen kirke i 2013.  Foto: Dani Edvartsen

Nyheter

Singsaas, som ble innsatt som biskop i Nidaros 14. desember 2008, har gjestet Fosen en rekke ganger i ulike sammenhenger. Når han nå avslutter, har han vært i tjenesten i åtte og et halvt år. Det opplyses det om i ei pressemelding fra Den norske kirke.

Bispevistitas i Rissa 2014, her samling ved Rissa kirke. Fra venstre, soknediakon Terje Breivold fra Rissa, sokneprest Ingunn Aarseth Høivik fra Rissa, sogneprest Verena Grønning fra Leksvik, prost Sven Tysdal fra Stadsbygd, sokneprest David Vogel fra Stadsbygd, biskop Tor Singsaas og kirkeverge Svanhild Sveaas Skrødal fra Rissa.  Foto: Knut Inge Blix Furuseth

 

Salmekveld og avskjedsgudstjeneste

Programmet for avskjeden er som følger:

1. Salmekveld i Nidarosdomen, lørdag 10. juni. Åpent arrangement der repertoaret er formet ut fra biskopens egne ønsker. Det blir en miks av kjente og kjære salmer, og salmer knyttet til årstiden. Mye allsang, men det blir også innslag fra blant annetNidarosdomens jentekor, Odd Johan Overøye, John Pål Inderberg, domkantor Petra Bjørkhaug og domprost Ragnhild Jepsen.


Biskop Singsaas om reformasjonsseminaret:

- En fjær i hatten for bispedømmet også

Nidaros-biskopen tok med seg kolleger fra Sverige og Finland til seminaret i Ørland.

 

2. Avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen, søndag 11. juni. Den er åpen for alle, men også med innbudte gjester fra kirke- og samfunnsliv, blant alle menighetsrådsledere og ordførere i bispedømmet, fylkesmenn og fylkesordførere. Domkantor Petra Bjørkhaug er musikalsk ansvarlig, og Nidarosdomens guttekor deltar i gudstjenesten.

3. Kirkekaffe i Erkebispegården rett etter gudstjenesten. Den er kun for inviterte gjester.

Biskop Tor Singsaas under vigslingen av Hindrem stavkirke i Leksvik i 2012.  Foto: Terje Dybvik

 

Offentliggjør ny biskop

To dager etter avskjedshøytideligheten i Nidarosdomen, blir navnet på ny biskop i Nidaros offentliggjort. Dette skjer på en pressekonferanse i Øysteinssalen, Erkebispegården, tirsdag 13. juni på formiddagen.


Biskop på glattisen

Fem hektiske dager med visitas i Bjugn og Ørland.

 

Det er Kirkerådet som tilsetter ny biskop, og rådet er samlet til møte i Trondheim. Rådet må velge mellom en av de tre gjenstående kandidatene: Herborg Finnset, Ragnhild Jepsen og Nils Åge Aune.