- Gleder meg til jobben

Per Mollan studerer for tiden drama i Trondheim. Nå skal han jobbe som regiassistent når «Den Siste Viking» settes opp med Nils Gaup som regissør til høsten.

Nils Gaup og Per Mollan  Foto: Sigrun Overland

«Den siste viking»
  • Er en roman av rissværingen Johan Bojer.
  • Utgitt i 1921.
  • Boka skildrer hverdagslivet til innbyggerne i Rissa på slutten av 1800-tallet. På den tiden dro mennene nordover på Lofotfiske om vinteren. Boka omtaler også slaget i Trollfjorden i 1890.
  • Siden 2001 har «Den siste viking» blitt fremført som et spel ved Museet Kystens Arv på Stadsbygd i Rissa.
  • I den hittil siste oppsetningen i 2013 spilte Nils Ole Oftebro hovedrollen som Jakob.
  • Det er en rekke amatørskuespillere fra Rissa og Leksvik som står på scenen når «Den siste viking» går av stabelen. Rissa ungdomslag stiller tradisjonen tro med flere representanter.
Nyheter

Den unge rissværingen er godt kjent for sine prestasjoner i Rissa Ungdomslag sine oppsettinger opp gjennom årene, og også ulike framføringer sammen med sin tvillingbror Pål.


Fikk spille på hjemmescenen

Turnerer med svensk herregårdssaga.


Godt kjent med spelet

- Jeg var med som regiassistent under oppsettingen av Den Siste Viking i 2013 også, men nå blir det med ny sjef. Det blir interessant, sier Mollan.

Han har for øvrig vært med alle gangene spelet har vært satt opp siden han som 15-åring deltok for første gang i 2007.

- Vi har jo også jobba sammen før da, sier Nils Gaup. Mollan var med som skuespiller i spelet da Gaup hadde regien i 2010.

- Interessant

- Hva liker du best da, foran eller bak kameraene?

- Det er like interessant begge deler, mener Mollan.

- Jobben som regiassistent ga meg ganske mye i 2013. Det er artig å få forståelse for alle deler av produksjonen av et spel. Lære mer, sier Per Mollan.