– Hva opptar deg mest for tida?

– Det går mye på jeger- og fiskerforeninga. Vi holder på å innrede nytt klubblake i det gamle samvirkelaget på Monstad. Det er liksom det som det har gått i den siste tida. Ellers er jeg opptatt av været. Akkurat nå kunne jeg tenkt meg mer snø, og at snøen kom tidligere.

– Når gjorde du sist noe for første gang?

– I går gikk jeg fra å være delvis til helt pensjonist, fordi jeg hadde lyst til å ha litt mer fri. Jeg ble delvis pensjonist da jeg ble 62.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Nei, eg trur kanskje ikke jeg har noen skjulte. Det meste har vel kommet fram gjennom det jeg har drevet med, trur jeg.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Fosen omtales som et Norge i miniatyr: Det du trenger for å trives som friluftsmenneske har du rundt deg i Åfjord. Så er det mye trivelig folk her, ikke minst ungdom.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Jeg veit sannelig ikke. Da trur jeg ikke jeg hadde dratt så lenge tilbake i tid. Det kunne vært greit å dra tilbake noen år for å finne en person som veit noe om hvorfor det er så lite rype i fjellet, for eksempel. Rev har det vært til alle tider, men grevlingen har kommet som en stor predator. Du hadde spove og småspove på fjellet, men det er et eller annet som har skjedd. Det hadde vært artig å vite akkurat hva det er som har skjedd.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det har vært noen mesterskap i stokkasting under Åfjordsdagene. Et år kastet jeg 11,23 og vant.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Vi har hatt en del personer som har utmerket seg. Vi hadde en ordfører som het Einar Aunet i si tid. Han gjorde mye bra for kommunen, så ham burde det vært satt opp et monument over.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien heim til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Jeg kunne tenkt meg en kveld for meg sjøl sammen med Lars Monsen. Det trur jeg kunne blitt en trivelig kveld.

– Hvilke egenskaper ønsker du deg hos din livsledsager?

– Humør og humor er veldig viktig. Du kommer langt med det.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Det må være en finværsdag, kanskje på høsten uti marka. Du kommer deg opp på en fjelltopp og får skue utover skapelsesverket. Spesielt utpå høsten er fargene vakre og lufta klar.

Dagens fosning fredag 24. februar: Onsdag legges arbeidsplassen ned.

Dagens fosning tirsdag 21. februar: – Nei, det finnes ikke. Alt er blottlagt.