Klatremus kommer til Heimtun

Fredag 17. februar kommer den første av sju forestillinger Rissa Ungdomslag setter opp om Klatremus og alle de andre dyrene i Hakkebakkeskogen.

Bernhard Roten som Bamsefar.   Foto: Rissa Ungdomslag

Nyheter

20 aktører i alderen 13 til 18 år er med i forestillingene og ungdommene kommer fra hele Rissa kommune.

Hakkebakkeskog

Ungdomslaget faste tilholdssted, forsamlingshuset Heimtun på Leira, er nå forvandlet til Hakkebakkeskogen.

Adrian Nygård som Mikkel Rev.  Foto: Rissa Ungdomslag

 

-Ungdomslaget har vært så heldig og fått med seg Torbjørn Egner-spesialisten Hallvard Lydvo som regissør og de eminente musikerne Knut Ola Vang og John Bernhard Roten, forteller Stian Berget i ungdomslaget.

Forestillingen

I forestillingen får vi møte dyrene som bor i Hakkebakkeskogen, nemlig Klatremus og vennen hans. De er i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre dyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis. Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise fornuftige Morten Skogmus sin bestemor, ja da er det på tide å lage en lov. Bamsefar hjelper dem med å innføre loven. Nå skal alle dyrene i skogen være venner og det er forbudt å spise hverandre.

Martin Roten og Helene Elvebakken som Morten skogmus og Klatremus.  Foto: Rissa Ungdomslag

 

Lille Morten Skogmus sier det slik: «Vi kunne ha det godt her i skogen hvis alle var venner og lot de små være i fred. Så kunne de store hjelpe de små, og de små hjelpe de store, for det er mye vi små kan som de store ikke kan.» 
Det var Mortens ord, og det er jo ganske fornuftig sagt av en liten mus.

Sju oppsettinger

Forestillingen varer i om lag to timer inkludert pause.

Som nevnt er det premiere fredag 17. februar. Videre spilles forestillingen lørdag og søndag, før det blir et par dagers pause før de siste fire forestillingene spilles fortløpende fra onsdag 22. til lørdag 25. februar.