- Dette har vi jobbet for i årevis

Jubelstemning i næringslivet i Bjugn etter at det sist uke ble sikret ny rundkjøring i Botngård.

Bjugn kommune har nylig inngått avtale med Fosenvegene AS om å bygge rundkjøring ved Sæterfjæra i Botngård.   Foto: Terje Dybvik

Nyheter

- Medlemmene i Bjugn Næringsforening ble orientert av ordføreren tirsdag denne uka, og er svært fornøyde med resultatet. Dette har vi jobbet for i årevis, sier Tor Langvold i Bjugn Næringsforening.

Spleiselag

Bjugn kommune har nylig inngått avtale med Fosenvegene AS om å bygge rundkjøring ved Sæterfjæra i Botngård. Prislappen på prosjektet er fem millioner kroner, der Bjugn kommune og lokalt næringsliv bidrar med til sammen to millioner kroner.

Det er fylkeskommunen som skal betale de resterende tre millionene.

Ifølge ordfører Ogne Undertun er det et mål å komme i gang med arbeid i løpet av våren 2017.

Stor betydning

Ifølge Langvold vil rundkjøringa få stor betydning for det lokale næringslivet som har tilhold i området.

- Emil Schanches gate er per dags dato ei blindgate. Derfor har næringslivet hatt et voldsomt ønske om å få dette til, og vært villig til å gå inn på sponsorsiden, sier Langvold.

- Rundkjøringa blir strategisk viktig for Botngård og særlig viktig for forretningslivet i Emil Schanches gate, sier han.

Sentralt

Langvold er selv blant initiativtakerne til å bygge et nytt kjøpesenter i samme gate. Prosjektet er foreløpig kun i startgropa, men senteret er tenkt til å bli hele 12.000 kvadratmeter stort.

- Rundkjøringa kommer til å bli viktig for kjøpesenteret, som da blir liggende mellom fylkesvei 710 og Emil Schanches gate. Mer sentralt enn det får du ikke på Fosen, slår han fast, og roser ordføreren for jobben som er lagt ned.

Synergier

Bygginga kombineres med arbeidet Fosenvegene skal utføre på fylkesvei 710 mellom Krinsvatn og Brekstad, og ifølge selskapet halverer dette prislappen på rundkjøringa.

Midlene fra kommunen er allerede lagt inn i budsjettet for neste år.

Det er også planlagt ny vei fra rundkjøringa i retning Høybakken. Deler av grunnarbeidet til denne veien kan bli håndtert av Fosenvegene og tilsvarer mellom 200 og 300 meter med veg.