Fosen-brønnene popper opp i Afrika etter innsamling

I år som i fjor, går Fosengaven 2016 til drikkevannsbrønner i Malawi.

Fosenbrønnene gir en helt annen kvalitet på drikkevannet.   Foto: privat

Nyheter

Men ble det mange brønner etter fjorårets aksjon?

Tok lengre tid enn planlagt

Geir Yngve Hovde. 

 

Byggingen av nye brønner tok lengre tid enn planlagt, innrømmer ildsjel og initiativtaker Geir Yngve Hovde.

– Grunnen til forsinkelsen i Malawi, var ikke først og fremst at brønner ikke var bygd. Men det gikk ikke så raskt som planlagt, ironisk nok på grunn av ekstrem tørke i år. Men så begynte bildene å komme inn. Sent en fredagskveld tikket det første bildet inn. Jeg må innrømme at jeg måtte sette meg, og det kom noen tårer da jeg fikk se at det sto skrevet Fosengaven ved Hårberg skole på den første brønnen, forteller Hovde.

– Det nytter

Ola Grønn Hagen i Malawi Foundation var da der nede, og hadde med seg over 20 plakater han skulle sette på brønner, som var sponset fra Fosen.

– I landsbyen var det altså nå bygd en brønn, på grunn av elevenes innsamling før jul i fjor. Beviset var kommet. Det nytter, smiler Hovde.


Startskuddet har gått for årets Fosengaveinnsamling

Selv om det i år ikke er blitt tid til en kulturell kveld i den forbindelse, håper ildsjel og initiativtaker Geir Yngve Hovde at små og store vil bidra til årets aksjon.

 

– Vil ikke angre

Penger fra Fosen fører til livsviktige brønner i Malawi.   Foto: privat

 

Behovet for flere brønner beskrives som fortsatt veldig stort.

– Og det er fortsatt slik at for kun 35 kroner sørger du for vann til en person resten av livet, og for 10.000 kroner kan du sponse din egen brønn, der en hel landsby får vann. Hvis jeg er så heldig at jeg får leve til jeg blir gammel, og kan se tilbake på hva jeg har gjort i løpet av livet, tror jeg ikke at jeg angrer på at jeg sponset en brønn i Malawi, sier Geir Yngve Hovde.

Dersom du vil bidra til å bygge en brønn i Malawi, kan du sette inn beløpet på kontonummer 18225978081. Fosengaven garanterer at ingenting av beløpet går til administrasjon.

De tradisjonelle drikkevannskildene er av laber kvalitet.  Foto: privat