Fosenforlag utgir bok om slektsforskning

– Det er litt stas at vi får til ei bok der Thorvald Stoltenberg, Unni Lindell og Kåre Willoch er blant bidragsyterne, sier Sølvi Murvold i Aurora Forlag. Åfjordingen startet forlaget tidligere i år.

- Alle har vi ei stamtavle som det kan være artig å finne ut av, sier forlagssjef Sølvi Murvold.   Foto: Snorre Berg

Nyheter

Hun er i slekt med Martin Tranmæl, Marit Bjørgen, Rolf Presthus, og kronprinsesse Mette Marit. I boka «Tid for Slekt» forteller slektsforsker og tidligere DIS-leder Torill Johnsen hvordan hun fant slektninger. Nå kan du gjøre det samme.

Lettlest

Det var stor interesse for nybegynnerboka om slektsforskning som ble lansert på Det Norske Teatret på tirsdag denne uka. Boka er skrevet av forfatterne Torill Johnsen, Mette Gunnari, Nina Hanssen og Kåre Forbord og er ei lettlest bok som passer for alle.

Forlagssjef Sølvi Murvold håper at mange nå får lyst til å begynne med slektsforskning.

– I ei tid med dine, mine og våre barn blir slektshistorien enda mer viktig. Røttene og slekta ligger fast, og alle har en spennende historie. Men det er få av oss som får vår egen biografi. Skriv den sjøl. Vi gir deg verktøyet som skal få deg i gang, sa medforfatter Nina Hanssen under lanseringa denne uka.

Folkelig

De fire forfatterne har ulike bakgrunn men har et felles ønske med denne boka om å folkeliggjøre arbeidet med slektsforskning slik at flere er med på å dokumentere en viktig historie.

– Samfunnet vi lever i er litt rotløst og turbulent. Da er det godt å søke seg tilbake til fortida og finne ut hvorfor ting er som de er. Det er mange spennende historier å finne om du graver litt i slekta di, mener Johnsen.

Historiker Kåre Forbord fortalte på lanseringa hvordan en finner fram i de ulike arkivene og viktigheten avå ta vare på gamle bilder. I «Tid for slekt» får du vite hvordan du sjøl finner fram i arkiver, lokalhistoriske dokumenter og registre.

– Slektsforkning er noe som alle kan drive med om de har litt tålmodighet og vil sette av tid til det, sier forlagssjefen.

LES OGSÅ: Blåser nytt liv i slektsforskningsforening