Eneste fosning som fikk utmerkelsen:

Hanna (18) fikk utmerkelse for sitt 4H-arbeid

Lørdag 19.november var årets mest høytidelige arrangement i 4H Sør-Trøndelag, nemlig plakettutdeling for de som har fullført sitt 4H-program. Hanna Dybfest fra Bjugn var i år den eneste fosningen som mottok plakett.

Hanna Dybfest fra Ervika 4H var eneste plakettmottaker fra Fosen.   Foto: 4H Sør-Trøndelag

Nyheter

Plakettmottakere fra hele fylket var samlet på Lian restaurant, og 13 av i alt 19 plakettmottakere var til stede i bunad eller dress.

- Har krevd litt av meg

Landbruksdirektør Tore Bjørkli fremhevet de verdier en 4H-er sitter inne med etter fullført løp i 4H. Bjørkli holdt tale og delte ut plakettene til årets 19 plakettmottakere i Sør-Trøndelag.

Hanna Dybfest fra Ervika 4H er godt fornøyd med utmerkelsen.

- Det er godt å endelig få den etter sju år, med et årlig prosjekt som har krevd litt av meg og de rundt meg. Jeg hadde ikke mottatt plaketten uten hjelp fra familie og venner , sier hun.

 Hanna avsluttet sitt løp i 4H med et DIY-prosjekt og har tidligere vært både sekretær og styreleder i klubben. For å få plaketten må man ha gjennomført og fått godkjent i alt sju 4H-prosjekter over minst sju år.

- 4H har også hjulpet meg å bli mer sikker på meg selv, og mer utadvendt, samt at det har gitt meg mange gode minner og venner, sier Dybfest.

Kunnskap og erfaring

- Gjennom styrearbeid, prosjektarbeid og deltakelse på kurs og ulike leirer, får medlemmene mulighet til å utvikle seg selv, og en 4H-er som har fulført programmet sitter inne med mye kunnskap og erfaring på tvers av aldersgruppene, møteledelse og medlemsdemokrati,  skriver Gunn Skjøstad, Organisasjonsrådgiver i 4H Sør-Trøndelag i en pressemelding.

I tillegg deltar mange 4H-ere på kurs og leirer både nasjonalt og internasjonalt, og får på den måten en enestående anledning til å knytte nye vennskapsbånd og kontakter. Plakettmottaker har mulighet til å fortsette sitt frivillige engasjement 4H som alumnmedlemmer i sin moderklubb og/eller STÆA; Sør-Trøndelag  Ærverdige Alumner.