Startskuddet har gått for årets Fosengaveinnsamling

Selv om det i år ikke er blitt tid til en kulturell kveld i den forbindelse, håper ildsjel og initiativtaker Geir Yngve Hovde at små og store vil bidra til årets aksjon.

Denne brønnen har Futura barnehage fått bygd i Malawi for pengene de samlet inn. 

Nyheter

Onsdag fikk Hovde overrakt en sjekk på kroner 10 000 av Odd Døsvik i Ørland Sparebank, og med det var startskuddet gått for årets innsamling.

- Ta i et tak

- For 35 kr kan du sørge for vann til et menneske, resten av livet. For 10 000 kan du få bygd en brønn, som vil forandre en liten landsby. Så vær med å ta i et tak, for noen som trenger det, før jul. Her kan vi alle bidra, sier Hovde.

Beløpet som kom inn gjennom Fosengavens juleinnsamling i fjor var nok til å finansiere bygging av hele 22 drikkevannsbrønner i Malawi, som sikrer tilgang til rent drikkevann for 6500 barn og voksne. Grønn-Hagen Bjørke Malawi Foundation driver i samarbeid med Total Land Care med bygging av drikkevannsbrønnene, og flere av disse er nå kommet opp.

Arrangerte foreldrekaffe

Bildene av de første brønnene er nå kommet, og blant bidragsyterne er foreldre, barn og ansatte i Futura barnehage, som arrangerte foreldrekaffe der man kunne kjøpe flere produkter og rytmeinstrumenter ungene selv hadde laget.

- Vi fikk inn seks tusen kroner, og da manglet vi fire tusen kroner for å kunne gi nok til en brønn. Vi er 40 ansatte i barnehagen som gir julegaver til rundt hundrelappen, så vi bestemte oss for at vi heller skulle gi til Fosengaven slik at det ble nok til en brønn, forteller pedagogisk leder Helene Ystebø ved Futura barnehage.

Onsdag besøkte initiativtaker Geir Yngve Hovde barnehagen for å fortelle at pengene var kommet frem, og at brønnen i landsbyen Kabwesa var ferdig.

- Det er veldig fint for barnehagen å kunne bidra, og det er stort for ungene å se at innsatsen de gjorde teller. Før innsamlingen startet vi med å se på hvor vi er, hvor er Norge, og hvor er Malawi. Vi hadde mye materiell som flagg, bilder og film for å hjelpe ungene å se både likheter og ulikheter med barna i Malawi, og Geir Yngve var på besøk og forklarte ungene om forskjellen på rent vann og skittent vann, forteller Ystebø.

Hun er imponert over innsatsen og givergleden til både barn og foreldre.

Julegave til noen som trenger det

- Vi er veldig takknemlige for at de ble med. Og håper flest mulig også i år blir med å gi en julegave fra Fosen, til noen som trenger det, sier Geir Yngve Hovde.

Dersom du vil bidra til å bygge en brønn i Malawi, kan du sette inn beløpet på kontonummer 18225978081. Fosengaven garanterer at ingenting av beløpet går til administrasjon.

Du kan også følge Fosengaven på Facebook. Øverst i saken kan du bla deg gjennom et bildegalleri, og se hvodan barna i Futura har forberedt seg til å samle inn til brønn i Malawi!