Her er den nye museumsdirektøren

Magnus Skoglund (38) fra Trondheim blir den nye direktøren på Museet Kystens Arv på Stadsbygd.

Magnus Skoglund  Foto: Sigrun Overland

Nyheter

- Målet mitt er å forsterke, ikke endre, sier Skoglund som klør i fingrene etter å starte jobben så raskt som mulig.

Den nyansatte direktøren starter i jobben i slutten av november. Han har en bred bakgrunn innenfor kulturlivet.

Skoglund ser stort potensial i museet på Stadsbygd. Han er selv oppvokst med kystkultur, båter og maritimt liv ettersom forfedrene hans drev et handelssted i Flatanger. Og, han har vært på museet tidligere, blant annet sett forestillingen Den Siste Viking.

- Spennende

- Dette er en perle som ikke bare de lokale skal ha et forhold til. Her skal vi fortelle historiene, skape et kulturhus som også skal fylles med aktiviteter. Det er utrolig spennende.

- Å jobbe med noe som er spennende i utgangspunktet, pluss være med å videreutvikle det, hvor ofte får man den muligheten? sier han og påpeker at det et sterkt fagmiljø med masse flinke folk på museet.

Helhetlig opplevelse

Han peker på at museet har enorm goodwill, og mange sterke frivillige tradisjoner.

- Nå skal vi åpne og presentere noe nytt. Jeg er opptatt av familiebiten. Lage aktiviteter for alle, og skape en helhetlig opplevelse, sier Skoglund som mener museet har tenkt veldig riktig i de baner, men nå vil han forsterke det enda mer.

Hytteplaner

Skoglund er som nevnt bosatt i Trondheim med kone og to barn. Noen umiddelbare flytteplaner har han ikke, og han mener at det kan være positivt for museet med et blikk utenfra.

- Men jeg har faktisk vært inne på finn for å se om det finnes hytter til leie eller salg her, innrømmer han og er fullt klar over at en direktørjobb på museet krever hans tilstedeværelse også på kveld og helg titt og ofte.

- Enkelt valg

Administrerende direktør i MiST (Museene i Sør-Trøndelag), Suzette Paasche, er svært fornøyd med kandidaten som ble valgt til jobben.

- Det var 19 søkere, to av dem trakk seg, og vi hadde seks inn til intervju. Valget var enstemmig og enkelt, sier Paasche.

Spisse profilen

- Magnus har de kvalitetene vi trenger. Han har en spennende bakgrunn fra kor, korps, UKM, Nidarosdomen, kulturledelse og markedsbakgrunn. Generell kunnskap innen kulturformidling. Nå skal han spisse profilen til museet, sier Paasche som påpeker at museet går en spennende tid i møte med åpning av nybygg til sommeren.

- Fosningene er viktige, trønderne er viktige og det er stort potensial i Trondheim. Her har man en perle og dersom folk ikke vet om det er det ikke effektfullt, avslutter hun.