Mann i 20-årene omkom etter utforkjøring i elv

En personbil kjørte torsdag morgen utfor fylkesvei 52 og ned en 15-20 meter bratt skrent og ned i vannet rett nedenfor Støvlfossen i Stordalen i Åfjord. Sjåføren av bilen, en mann i 20-årene, omkom i ulykken.

Politiets innsatsleder på steder Tor Ivar Olaisen.  Foto: Siri Wold Theodorsen

Krysset viser hvor ulykken har skjedd.  Foto: Google maps

Nyheter

Ifølge lensmann Rune Halvorsen var det cirka klokken 09.10 at politiet fikk melding om ulykken. Politiet hadde en patrulje i Åfjord, og var på stedet bare minutter senere. Dykkere ble sendt til stedet med ambulansehelikopter. Klokken 09.56 meldte politiet at én person var funnet i bilen. Vedkommende ble berget i land av dykkere og livredning ble forsøkt. Klokken 10.15 meldte politiet at føreren av bilen hadde omkommet.

Bilen til den omkomne ble torsdag ettermiddag heist opp fra elva.

Havnet i en kulp

Politiet opplyser at det var isdekke på veibanen der utforkjøringen fant sted. Den omkomne mannen var trolig på vei til jobb da ulykken skjedde. Politiet opplyser at mannen skulle starte på jobb klokken 07.00. De vet ikke eksakt når ulykken skjedde.

- Sporene på stedet tyder på at bilen har kjørt utfor veien og ned en 15-20 meter lang skrent. Jeg vil anslå at høydeforskjellen mellom elva og veibanen er på cirka 10 meter. Bilen har havnet i en kulp i elva rett nedenfor Støvlfossen.

- Er det dypt der?

- Det er i hvert fall dypt nok til at bilen ikke er synlig fra land, sier politiets innsatsleder på stedet Tor Ivar Olaisen.

Spor på stedet tyder på at bilen har kjørt i autovernet, før den for ned skråningen og ned i elva. Nedover skråningen ligger det vrakdeler fra bilen.

Les mer: Fem drept i trafikken på Fosen i år

Sendte dykkere

Det skal ha vært kollegaer av avdøde som begynte å etterlyse ham da han ikke møtte på jobb torsdag morgen.

- Det var én person som ikke møtte på jobb, og noen dro ut for å se etter vedkommende. Da fant de bildeler og tegn på at det har vært en utforkjøring. Det ble deretter meldt ifra til politiet, sa vaktleder Tor Arne Malm ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag til Fosna-Folket klokken 09.27.

Les mer: - Man føler seg så maktesløs

Skrensespor

Politiet opplyser at det var skrensespor på ulykkestedet etter ulykken. Fosna-Folkets reporter på stedet sa torsdag at det var rim på veibanen.

- Vi fikk inn melding om at det var skrensespor på veibanen. Videre var det bildeler som førte ut mot vannet. Vi har folk på stedet som søker i elva. Det er sendt dykkere. Vi har foreløpig ikke funnet noen bil, sa operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket klokken 09.51 torsdag morgen.

Like etter meldte altså politiet at bilen var funnet i elva. Dykkerne fikk reddet ut den mannlige sjåføren, men livet sto ikke til å redde.

Trolig ingen vitner

Politiet etterforsker ulykken for å finne årsaken. I tillegg har ulykkesgruppa til Statens Vegvesen sin egen gransking. Det er ingenting som tyder på at det var flere personer i bilen.

- Er det noen som har sett selve utforkjøringen?

- Så langt har vi ingen opplysninger som tyder på at det har vært vitner til hendelsen, sier politiets innsatsleder Olaisen.

Setter krisestab

Fylkesvei 52 var torsdag stengt på grunn av ulykken, men ble åpnet etter bilbergingen på ettermiddagen.

- Vi setter krisestab nå, og arbeider med å kartlegge pårørende. Vi har kontakt med politiet, og kommunens kriseteam er innkalt, sa rådmann Per O. Johansen i Åfjord kommune torsdag morgen.