Her vil de bygge nytt kjøpesenter

- Vi er interesserte i kjeder som ikke enda er etablert på Fosen, forteller initiativtaker om Fosens neste kjøpesenter.

Dersom planene går i boks vil et kjøpesenter på omtrent 12 000 kvadratmeter – over minst to etasjer – rage her i utgangen av 2019.  Foto: Ina Marie Haugen

Tor Langvold, Marlow Aasan og Håvard Sundseth.  Foto: Ina Marie Haugen

Nyheter

- Dette er den beste tomta i by’n, slår Marlow Aasan fast.

Sammen med Håvard Sundseth og Tor Langvold er han initiativtaker til å bygge et flunkende nytt kjøpesenter i Botngård i Bjugn.

Blir til i 2019

Både Sundseth, som er daglig leder i Fosenhus AS, og Aasan, som er daglig leder i FosenKraft Installasjon, stiller med tomt til disposisjon - mellom Emil Schanches gate og fylkesvei 715.

Dersom planene går i boks vil et kjøpesenter på omtrent 12 000 kvadratmeter – over minst to etasjer – rage her i utgangen av 2019.

Foreløpig arbeidstittel på senteret er «Strandkanten».

Handelsgate

- Vi så at det etter hvert ble mer handelsaktivitet i Emil Schanches gate. Da er det naturlig at vi som entreprenørfirma flytter på oss. Vi blir som en stygg andunge med stilas og maskiner utenfor, forteller Sundseth.

- Det var slik vi kom inn på ideen om å få til kjøpesenter. Vi ser ei utvikling der området går fra å være industrigate til handelsgate, legger Aasan til.

De to allierte seg med lederen for Bjugn Næringsforum, Tor Langvold, for å finne ut om dette var noe handelsstanden i kommunen kunne tenke seg å bli med på.

Knutepunkt

- Vi holdt et møte om planene i næringsforumet i juni, og responsen var svært god. Tilbakemeldingene er at de ønsker å samles i et senter, forteller Langvold.

Dermed begynte ballen å rulle: Flere butikker har allerede takket ja til å flytte inn. To arkitektfirma har vært på befaring på tomta, som ligger like ved rundkjøringa i Botngård.

Foreløpig er imidlertid ingen kontrakter underskrevet, men initiativtakerne har store ambisjoner for det de ønsker skal være et sosialt knutepunkt i bygda.

- Vi ønsker at dette kan bli et samlingssted for hele familien, med en kombinasjon av opplevelser og shopping, sier Aasan.

Bredt tilbud

De ønsker å ha bowlingtilbud i senterets andre etasje, samt uteservering og spisesteder. For de shoppelystne ønsker trioen å få til et bredt tilbud innen klær, sko, ting og tang.

- Målet må være å ha butikker som kan appellere til hele familien. Vi er også interesserte i kjeder som ikke enda er etablert på Fosen, forteller de, uten at de ønsker å avsløre hvilke aktører de har i tankene.  

Prislappen på praktbygget er ikke avklart.  

Løfter Botngård

- Det er vanskelig å si hvor mye kjøpesenteret vil koste akkurat nå. Nå er vi i gang med å finne investorer og erfarne folk som kan være med på å drive det, sier Aasan.

- Er det behov for enda et kjøpesenter på Fosen?

- Ja, det vil jeg si. Botngård har i dag en forholdsvis spredt handelsstruktur, og med et kjøpesenter kan vi samle handelen på ett sted, sier Langvold.

- Dette handler også om å løfte Botngård som tettsted, sier Aasan.