En ny undersøkelse fra TNS Gallup, utført for If Skadeforsikring, viser at 1 av 3 ikke kan nødnummeret til brannvesenet. 9 av 10 har heller ikke avtalt møtested dersom det skulle begynne å brenne, og 1 av 4 er usikre på om slokkeapparatet fungerer.

- Ikke tid til å «google»

- Begynner det å brenne, er du og familien veldig overlatt til dere selv i de første livsviktige sekundene og minuttene. Da er det ikke tid til å gruble over hvor det er trygt å rømme, google etter hvem dere skal ringe til, eller pakke ut brannslokkeapparatet av emballasjen. Det er kun gjennom å ha brannøvelse hjemme dette kan trenes på, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If Skadeforsikring i ei pressemelding.

Med disse funnene som bakteppe inviterer 350 brannstasjoner over hele landet til åpen dag lørdag for å informere om brannsikkerhet i hjemmet.

Morsom læring

I fjor trakk arrangementet rundt 250 000 besøkende på landsbasis.

På Fosen gjelder dette brannstasjonene i Åfjord og Rissa. De åpner dørene for både store og små som vil lære mer om brannsikkerhet.

På programmet står «morsom læring med en alvorlig undertone, idet vi går inn i en årstid der antall boligbranner vanligvis øker i takt med at vi trekker innendørs», heter det i pressemeldinga.