Mann (18) omkom i frontkollisjon

To biler frontkolliderte tirsdag morgen mellom Rørvik og Vanvikan i Leksvik kommune like ved grensa til Rissa kommune.

  Foto: Google maps

Nyheter

Klokken 09.32 bekreftet politiet at én person omkom i ulykken.

«Politi er i ferd med å varsle pårørende. Kriseteam involvert for pårørende og vitner», skriver politiet på Twitter.

Den omkomne personen var ifølge politiet sjåfør i bilen som ikke brant.

Ung mann omkom

- Den omkomne er en ung mann. Pårørende er varslet, og kriseteam er inne i bildet, sier Kamilla Engen, operasjonsleder ved Trøndelag politidsitrikt til Fosna-Folket klokken 11.19.

Den andre involverte i ulykken, en kvinne i 30-årene får behandling på traumemottaket ved St.Olavs hospital.

- Kvinnen ble fraktet til sykehus, og får behandling ved traumemottaket. Hun skal være bevisst og våken, men skadeomfanget er foreløpig uklart, sier Engen.

St. Olavs Hospital opplyser på sine hjemmesider at kvinnen er alvorlig skadd, og at tilstanden hennes er stabil.

To involvert

Det var klokken 07.37 tirsdag morgen at politiet meldte om hendelsen. To personer var involvert i ulykken. Sjåføren i bilen som brant, skal ifølge politiet ha berget seg ut av bilen før den ble overtent. Sjåføren i den andre bilen satt fastklemt etter ulykken. Vedkommende ble etter hvert frigjort, men ble senere bekreftet omkommet.

- Dette ser alvorlig ut. Det er snakk om en frontkollisjon, og det skal ha vært brann i den ene bilen. Det er flere personer involvert. Vi har ikke kontroll på alle ennå, sa operasjonsleder Kamilla Engen ved Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket klokken 07.45.

Les mer: I februar omkom to personer på samme strekning.

- Helt utbrent

Det er 80-sone på stedet hvor ulykken skjedde. Politibetjent Øystein Braseth var på ulykkesstedet tirsdag morgen. Han fortalte om store materielle skader på bilene.

- Den ene bilen er helt utbrent. Det er store materielle skader også på den andre bilen, opplyste Braseth.

Politiet påpeker at ulykken vil bli etterforsket, men etter det Fosna-Folket forstår er det rimelig å anta at det ene kjøretøyet kom over i feil kjørebane før ulykken. Politiet tror bilbrannen startet som følge av ulykken, og ikke før ulykken skjedde.

På Twitter ber politiet om at vitner, som kan ha sett ulykken eller forløpet til den, om å ta kontakt på telefon 02800.

Les mer: UP avbrøt kontroll - rykket til dødsulykke

Været hindret luftambulansen

Det var i morgentimene tirsdag stedvis svært tett tåke i området. Dette hindret ifølge politiet luftambulansen i å ta seg til stedet.

«Luftambulansepersonell på tur til ulykkesstedet i bil, pga ikke flyvær for luftambulanse», skrev politiet på Twitter.

Fylkesvei var stengt

Fylkesvei 715 var i flere timer helt sperret som følge av ulykken, men ble åpnet igjen like etter klokken 12.00. Reisende med ferja ble i mellomtiden anbefalt å kjøre om Stadsbygda. Fjord1 opplyste dessuten om at passasjerene måtte beregne avvik fra rutetabellen på grunn av ulykken.

Kriminalteknikere, etterforskere og ulykkesgruppen fra Statens vegvesen startet tirsdag morgen undersøkelser på ulykkesstedet for å avdekke årsaken til ulykken.

Vitne

En av de første som ankom ulykkesstedet mellom Rørvik og Vanvikan så den ene bilen i fyr og flamme.

- Jeg lå bak en ambulanse hele veien fra ferjeleiet, som kjørte i vanlig fart uten blålys. Det virket som det var ganske tilfeldig at ambulansen kjørte på strekningen, forteller et vitne fra ulykkesstedet.

- Så alvorlig ut

Vitnet Fosna-Folket har vært i kontakt med kom med ferja fra Trondheim.

Vitnet hadde tre eller fire biler foran seg da vedkommende ankom ulykkesstedet.

- Det første jeg så var en bil i brann. Det så alvorlig ut. Den var helt overtent da jeg kom. Jeg så også en person som satt på knærne på veien. Personen så skadet ut, men klarte å gå så vidt jeg kunne se.

Kriseteam i beredskap

- Vi har et kriseteam i beredskap for å bistå vitner og de som er berørt av ulykken. De er i beredskap og bistår om nødvendig, sier ordfører Steinar Saghaug (H).

Det skal etter planen være et folkemøte i Leksvik tirsdag kveld med tema Indre Fosen kommune og fremtidens sentrumsområde i Vanvikan og Leksvik, der ordføreren skal oppsummere om planen fremover. Folkemøtet går av stabelen som planlagt.

- Fire for mye

Lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannsdistrikt påpeker at mannen som omkom i ulykken tirsdag er den fjerde trafikkdrepte på Fosen hittil i år.

- Det er fire for mye. Vi har aldri hatt så fine veier på Fosen. Det må være ett eller annet som gjør at man enten kjører for fort eller blir uoppmerksomme når man nærmer seg ferja. Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken tirsdag, men vi registrerer at det er to dødsulykker på samme strekning ikke langt fra ferjeleiet i Rørvika så langt i år, sier lensmannen.

Like før dødsulykken tirsdag morgen, beslagla UP fem førerkort i Vemundstadbakken bare noen kilometer fra ferjeleiet.

- Dette viser at det generelt går alt for fort i nærheten av ferja. Så vil etterforskningen vise hva som var årsaken til ulykken tirsdag, påpeker Halvorsen.