Her får ordføreren 100 millioner kroner i skolegården

- Dette er det største beløpet jeg har kvittert ut i løpet av 40 år i bransjen, sa direktør kampflybase Olaf Dobloug i Forsvarsbygg da han i skolegården ga ordfører Tom Myrvold (H) i Ørland kommune oppgjøret for støyutsatte Hårberg skole.

Her skifter 100 millioner kroner eier i skolegården ved Hårberg skole i Ørland. Fra venstre forhandlingsansvarlig Vidar Aldén Olsen i Forsvarsbygg, ordfører Tom Myrvold, direktør Olaf Dobloug og kommunalsjef Odd-Erik Røstad.   Foto: Skjalg Ledang

Nyheter

- Jeg kan vel vanskelig si annet enn at det er det største beløpet jeg har mottatt, kvitterte en smilende ordfører i Ørland kommune da han i skolegården ved Hårberg skole mottok oppgjøret i form av en symbolsk sjekk. Etter sigende ble den runde summen på 100 000 000 kroner overført til kommunens konto i går, onsdag.

- En milepæl

- Dette er en milepæl, fortsatte Dobloug om sluttoppgjøret for skolen som er nærmeste nabo til kampflybasens hovedport. Han sa videre at kommunen og Forsvarsbygg ikke er enige om alt i prosessen med etableringen av den nye kampflybasen, men mente samtidig at man er enig om det meste.

God prosess

- Løsningen med skolen har vært en god prosess, og når begge parter er sånn passe misfornøyd med oppgjøret så er det vel som det skal være. Nå skal vi få bygd en ny og god skole, det er det viktigste av alt. Og der er vi i rute, sa Myrvold.