- Jeg er ydmyk, og står til partiets tjeneste

Fosningen Kirsti Leirtrø (Ap) kan havne på Stortinget etter valget neste høst.

Kirsti Leirtrø er ønsket som stortingskandidat av en enstemmig nominasjonskomité i Sør-Trøndelag Arbeiderparti.   Foto: Skjalg Ledang

Nyheter

En enstemmig nominasjonskomité i Sør-Trøndelag Arbeiderparti har innstilt ørlendingen Kirsti Leirtrø på fjerdeplass foran kommende stortingsvalg. Det er adressa.no som melder dette.

- Jeg er ydmyk over å ha fått nominasjonskomitéens tillit, og står til partiets tjeneste, sier Leirtrø om innstillingen fra nominasjonskomitéen. Sør-Trøndelag Arbeiderparti har i dag fire representanter på Stortinget, og var nær ved å sikre seg fem plasser ved stortingsvalget i 2013. Leirtrø sier at målet neste høst er å sikre partiet fem representanter på Stortinget.

3. desember

Forslaget fra nominasjonskomitéen i Sør-Trøndelag skal nå behandles i samtlige lokallag i fylket, før selve nominasjonsmøtet foregår i Trondheim lørdag 3. desember.

Leirtrø beskriver seg sjøl som en politiker med lang læretid og et langt yrkesliv før hun tok steget inn i politikken. I dag er hun gruppeleder for posisjonen på fylkestinget. Som politiker har hun høstet erfaring innen ulike felt og områder.

Kommuneøkonomi

- Har du allerede tenkt over hva du først og fremst vil arbeide for dersom du ender som stortingsrepresentant etter valget høsten 2017?

- Jeg vil jobbe for å styrke kommuneøkonomien, sier Leirtrø kontant. Og legger til at enn så lenge så er det arbeidet med å slå sammen trøndelagsfylkene som vil være en sentral oppgave for henne, sjøl om hun allerede har merket 3. desember med en rød ring i kalenderen.