Blir trolig én storstenging til

Fra mandag morgen og én uke fremover er fylkesvei 715 forbi Osavatnet i Rissa stengt. Men det må trolig en lengre stengningsperiode til før veien er ferdig.

Dette berget ved Osavatnet er snart sprengt helt bort. Neste uke skal entreprenøren Johs. J. Syltern AS ta bort grunnen under veibanen lenger sør bak berget på bildet. Deretter skal grunnen erstattes med ny masse. Det er dette som er årsaken til at veien må totalstenges.   Foto: Alexander Killingberg

Nyheter

- Det er lagt opp til ytterligere én uke med stenging ja, men vi vet ikke ennå når det blir, forteller daglig leder Knut Sundet i Fosenvegene.

Kortere stenging?

Han har håp om at stengingen ved Osavatnet fra mandag blir kortere enn én uke.

- Det er bedre å si én uke, for å være på den sikre siden, sier Sundet.

- Ferdig til sommeren

Prosjektet Osavatnet – Rødsjøsvingen er en del av Fosenvegene og skal etter planen stå ferdig i oktober-november i 2017. Sundet mener nå at veien vil bli ferdig allerede til neste sommer.

Prosjektet omfatter en mengde sprengningsarbeid for å rette ut de karakteristiske s-svingene ved Osavatnet. På toppen av skaret mellom Osavatnet og Rødsjø skal bakketoppen tas litt ned. I tillegg skal den krappe Rødsjøsvingen rettes ut. Det fører til at Blåkafeen må rives.