Kommer med ny Fosen-roman

Det er 26 år siden Torvald Sund gav ut den store romanen ”Seglet og dansen”, med Stjørna som geografisk utgangspunkt. Nå, i september 2016, kommer oppfølgeren.

Torvald Sund, her under åpninga av bryggeutstillinga i Råkvåg i fjor. 

Nyheter

”Bøt nota, fang livet”, heter den nye romanen, som kommer på forlaget Communicatio i Trondheim. Ennå vil ikke Sund røpe noe om handlinga i boka, men kan love at den nye utgivelsen bygger videre på miljøet og karakterene i ”Seglet og dansen”.

Hverdagsmennesker i sorg og glede

I "Seglet og dansen" var det den fiktive plassen Stjørnvågen som stod i sentrum, og de unge elskerne Dordi og Reinert. Fra det historiske kystmiljøet på Fosen gikk ferden ut på det farefulle havet, til Trondheim og helt til Færøyene, i Sunds særegne vekslinger mellom sterke menneskelige følelser og frisk, grovkornet humor.   

Sunds forrige bokutgivelse var romanen ”Sildbøtta”, som kom rundt jul i 2014, og høstet svært gode kritikker. Der dreide det seg om unge Teodor Skille, også han fra Stjørnvågen, som flytter til Trondheim for å begynne på gymnaset.

Fredag 29. juli, under ”Råkvåg anno 1930”, kommer Torvald Sund til Skarven pub for en mimrestund, der tematikken blant annet vil være romanuniverset hans på Fosen.