MS Spitsbergen døpes onsdag 6. juli

Hurtigruteskipet som er ombygd på Fosen Yard AS skal døpes i Lofoten.

MS Spitsbergen   Foto: Anke Menge

Cecilie Skog blir gudmor.  Foto: Hurtigruten

Nyheter

Fjellklatrer og polarhelt Cecilie Skog blir gudmor når ekspedisjonsskipet døpes i Svolvær.

- Vi er utrolig stolte og glade over å ha Cecilie Skog med oss på denne feiringen. Hun er Norges fremste ambassadør for friluftsliv og oppdagertrang, om det er å bestige de høyeste fjellene i verden, eller nyte en skogstur i nærområdet, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten, i en pressemelding.

Ombygd på Fosen

Skipet er bygd i Portugal i 2009, opprinnelig som passasjerferje. Det ankom Fosen Yard for ombygging i november i fjor og ble levert fra verftet i juni i år.

Bildekkene er omgjort til lugardekk og lasterom, og MS Spitsbergen har nå kapasitet til å ta med 335 passasjerer og har 180 senger. 

Arktiske farvann

Nå skal skipet gå i arktiske farvann som Grønland, Canada og Svalbard.

Hurtigruteskipet får sitt navn etter den største øya på øygruppen Svalbard, stedet der grunnlegger Richard With allerede i 1896 startet ekspedisjonsturisme i Arktis.

- Dette er vår første skipsdåp på snart ti år, og vi gleder oss til endelig å holde en skikkelig fest i Lofoten. Svolvær var på den opprinnelige ruteplanen allerede i 1893, og har siden den gang vært et av høydepunktene for gjestene våre, sier Skjeldam.

Dåpsfesten

Dåpsfesten i Svolvær samler tre hurtigruteskip samtidig, og for de som ønsker en tur om bord i MS Spitsbergen, blir det mulighet til det.

Fra 2016 tilbyr Hurtigruten ekspedisjonsreiser med fire skip i Arktis ved Svalbard, Island, Grønland og seilinger rundt Antartis. I tillegg seiler i alt 11 skip langs norskekysten, hver dag hele året.