Bort med sjokolade, inn med frukt

Stadig flere idrettslag serverer nå sunn mat på sine arrangementer.

Stadig flere idrettslag bytter ut sjokladen med frukt. Illustrasjonsbilde fra Stjørna ILs fotballcup.  Foto: Privat

Nyheter

Rissa IL, med Veronika Aune i spissen, har gått i bresjen for at idrettslagene skal kutte ut ting som brus, potetgull og sjokoladekake når de selger mat på sine arrangementer. I stedet består tilbudet av blant annet frukt og grønt, lapskaus og vann. Prosjketet har en gunstig avtale med Bama om innkjøp av frukt og grønt.

Støtte fra Gjensidigestiftelsen

Rissa IL fikk nylig 110 000 kroner fra Gjensidigestiftelsen til arbeidet med å innføre sunn mat i forbindelse med idrettsarrangementer. Denne støtten kommer også andre idrettslag i Rissa og Leksvik til gode.

Flere idrettslag i Rissa har skrevet under på en avtale om at de forplikter seg til å kutte ut de usunne tingene og i stedet servere sunn mat. Nå har også Vanvik IL i Leksvik sagt ja til en slik avtale.

Gratis

- Da Vanvik IL nylig arrangerte fotballcup for knøttelag fikk de en gratis, varm gryte som de solgte til inntekt for idrettslaget. Jeg har også informert Leksvik IL om dette prosjektet. Det er viktig at vi arbeider for et sunt kosthold for barn og unge som er med på idrettsarrangementer i Indre Fosen, sier Veronika Aune.

Tove Penna Steen er leder i Leksvik IL, og hun er opptatt av et sunt kosthold.

- Arbeider med saken

- Vi ønsker fokus på sunn mat, og vi har blant annet forsøkt med toast i stedet for pølse og brød. Det er ingen butikker som tar varer fra Bama her hos oss, så derfor er det litt vanskelig for oss å gå med på en slik avtale. Det blir dyrt å dra til Rissa for å gjøre innkjøp. Dersom vi skal betale vanlig pris på det vi kjøper inn blir det dyrt. Men som sagt er vi opptatt av å tilby sunn mat, og vi arbeider med saken, sier Penna Steen som ikke utelukker at det kan bli en løsning for Leksvik IL også.

LES OGSÅ: Mat som opprettholder blodsukkeret