64,4 prosent av innbyggerne i Roan sa ja til Åfjord. I Ørland ble det klart nei til sammenslåing, mens bjugningene sa ja.

LIVE:

21.51. Ørland. Valgdeltakelsen i Ørland lander på rundt 55 prosent.

21.41. Ørland. Ørland og Bjugn avlyser felles pressekonferanse.

21.38. Bjugn.

Resultat i Bjugn når noen få fremmedstemmer gjenstår:

71 prosent ja.

28 prosent nei.

21.10. Bjugn.

Bjugn-ordfører Ogne Undertun (Ap) er overrasket over det klare nei-flertallet i nabokommunen.

- Jeg så for meg at det ble nei. Det er vanskelig å se at noen har jobba for et aktivt ja. Men at det skulle bli et så voldsomt nei, hadde jeg ikke trodd, sier ordføreren.

21.00. Ørland.

- Det gjenstår å telle opp 200 såkalte fremmedstemmer, men det vil ikke endre resultatet. To av tre i Ørland har stemt nei. I Bjugn ser det ut til at to av tre stemte ja til sammenslåing, konstaterer Ørland-ordfører Tom Myrvold (H).

20.48. Ørland.

Da er alle stemmene talt opp. Stemmene avgitt på valgdagen viser følgende resultat i Ørland:

877 nei.

448 ja.

21 blanke.

I tillegg kommer forhåndsstemmene hvor 72 prosent stemte nei og 27 prosent stemte ja.

Fosna-Folket har foreløpig ikke fått prosenttallene, men resultatet er likevel klinkende klart. Det ble et soleklart nei i Ørland.

20.42. Bjugn.

- Erfaringsmessig gjenspeiler forhåndsstemmene det endelige resultatet. Det er overraskende at ørlendingene sier nei til en så solid og balansert avtale for dem, sier ordfører i Bjugn, Ogne Undertun (Ap).

Han sier at det sannsynligvis går mot nei i Ørland og ja i Bjugn, men ønsker ikke å konkludere før alle stemmene er talt opp

20.33. Ørland.

- Man må være evig optimist for å tro på annet enn nei, sier rådmann Snorre Glørstad i Ørland om det massive nei-flertallet blant forhåndsstemmene.

Glørstad får støtte i sitt utsagn fra flere av lokalpolitikerne som mandag kveld er samlet ved rådhuset som nå ser ut til å forbli rådhus. Rådmannen bruker enkel matematikk ut fra at så mange har avgitt forhåndsstemme i Ørland. Selv om den totale valgdeltagelsen når 60 prosent så bruker Glørstad enkel hoderegning for å konkludere med at det nærmest vil være umulig å fortsatt tro at resultatet i Ørland kan snu.

20.30. Bjugn. Resultater av grovtelling av forhåndsstemmer viser 67,15 prosent ja, 32,1 prosent nei og 0,75 prosent blanke i Bjugn.

20.18. Ørland/Bjugn: Grovtellingen av forhåndsstemmer viser altså et rungende nei i Ørland og et relativt klart ja i Bjugn. Dette stemmer godt overens med hva folk har antydet ovenfor Fosna-Folket de siste dagene. Men det er fremdeles mange stemmer som skal telles.

20.16. Bjugn.

- Ut i fra trenden de siste par ukene er jeg ikke overrasket over resultatet i Ørland. Det har vært en aktiv nei-gruppe, sier varaordfører Hans Eide (Sp) i Bjugn.

20.11. Ørland.

Nei-flertallet er større enn Ørland-ordfører Myrvold (H) hadde trodd, etter at forhåndsstemmene er opptalt. Varaordfører Finn Olav Odde tok imot det første resulatet med et smil. Formannskapsmedlem Bjørnar Dahlberg (FrP) sier også neiflertallet så langt er større enn ventet.

- Jeg tror begge sider mobiliserte til forhåndsstemmingen, sier Dahlberg.

Han tipper 65 prosent nei og 35 prosent ja når kvelden er over.

20.09. Bjugn. Forhåndsstemmene i Bjugn: 270 ja, 129 nei og 3 blanke. Forhåndsstemmene utgjør 11,1 prosent av de stemmeberettigede i Bjugn.

20.01. Ørland: 72 prosent nei og 27 prosent ja etter grovtelling av forhåndsstemmene i Ørland. Disse stemmene utgjør 19,7 prosent av de stemmeberettigede. 829 stemmesedler talt opp så langt i Ørland.

19.56. Bjugn: Stemmene fra Sandnes krets har også ankommet rådhuset i Botngård.

19.53. Bjugn: Stemmene fra Oksvoll krets har ankommet rådhuset. Stemmer fra de resterende tre valgkretsene mangler.

19.40. Ørland/Bjugn. Det er 20 minutter til valglokalene på Brekstad og Opphaug i Ørland og i Botnggård i Bjugn stenger. Valglokalet på Storfosna i Ørland stengte klokken 17.00, mens Fagerenget, Sandnes og Oksvoll i Bjugn stengte klokken 19.00. De fleste innbyggerne Fosna-Folket snakker med, tror på ja-flertall i Bjugn. Mange er svært usikre på hva ørlendingene sier.

19.27. Roan.  - At over 65 prosent stemte er veldig imponerende, og at over 64 prosent av disse mener Roan og Åfjord bør slå seg sammen.  Ja, det må betegnes som et soleklart råd til kommunestyret – enig med Roan-ordfører Einar Eian (H) der, sier Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap).

19.15. Roan. Vedtar politikerne sammenslåing, blir Roan og Åfjord én kommune fra 1. januar 2020. I intensjonsavtalen heter det at Årnes i Åfjord skal være kommunesenter i den nye kommunen. Navn er foreløpig ikke bestemt, men Bjørnør er brukt som en arbeidstittel.

19.14. Roan. Det er til syvende og sist kommunepolitikerne som må vedta sammenslåingen. Roan- og Åfjord kommunestyre skal behandle saken 16. juni.

19.00. Roan. - Dette betegner jeg som et soleklart råd fra innbyggerne. I og med at valgdeltakelsen var såpass høy samt at ja-prosenten var høy, mener jeg dette resultatet blir vanskelig å gå imot når kommunestyret skal behandle saken, sier Roan-ordfører Einar Eian (H) rett etter at valgresultatet ble kjent.

18.54. Roan. ROAN SA JA TIL ÅFJORD. 64,4 prosent ja, 34,5 prosent nei og 1,1 prosent blankt.

18.50: Roan. Resultatet er ventet hvert øyeblikk i Roan.

18.46: Roan. 526 avgitte stemmer rettes til 525 avgitte stemmer etter kontroll. Dermed kan det ikke bli uavgjort, slik det ble da innbyggerne i Leksvik stemte om sammenslåing med Rissa i fjor høst. 949 stemte da for og 949 imot. Utrolig, men sammenslåing ble det likevel da Leksvik kommunestyret vedtok dette like før jul.

18.40: Roan. Kontrolltelling allerede i gang i Roan.

18.36: Roan. Man forventer at tellingen av stemmene skal gå fort i Roan.

18.27: Roan. Da er stemmetellingen i gang i Roan.

18.25: Roan. 65,67 prosent valgopplsutning betegnes som veldig bra. Til sammenligning var valgoppslutningen i fjorårets kommunevalg på 60 prosent. Det er tall for hele landet.

18.24: Roan. 526 personer har avgitt stemme i Roan. Det vil si 65,67 prosent valgoppslutning.

18.20: Roan. Valgstyret på Roansstua forbereder opptelling, melder Fosna-Folkets reporter på stedet Terje Dybvik.

18.11: Roan. Roan har kun 961 innbyggere. 801 av dem er stemmeberettigede i mandagens folkeavstemning. Det er med andre ord langt færre stemmer å telle opp i Roan enn i Bjugn og Ørland.

18.10: Ørland/Bjugn. - Bjugningene har i utgangspunktet vært positive, men den siste tida har jeg møtt flere som reagerer på ting som blir sagt og skrevet om kommunen vår, uttalte Bjugn-ordfører Ogne Undertun (Ap) til Fosna-Folket tidligere i dag.

18.08: Ørland/Bjugn. Til tross for at det kun er drøye to år siden siste folkeavstemning om sammenslåing, har innbyggerne i dag altså avgitt sin stemme igjen. Forhandlingene mellom Ørland og Bjugn ble tatt opp igjen i forbindelse med den nasjonale kommunereformen i fjor vår.

18.03: Ørland/Bjugn. Det er knyttet stor spenning til resultatene i Ørland og Bjugn. De to Fosen-kommunene har de ti siste årene gjort flere forsøk på å slå seg sammen. 24. februar 2014 sa 64 prosent av bjugningene nei i folkeavstemningen, mens ørlendingene stemte for.

17.59: Roan. Med alle stemmene i hus er det like før stemmetellingen tar til i Roansstua.

17.51: Roan. Da har også stemmene fra Vik-Bessaker kommet inn til Roansstua. Alle stemmer er i hus. Da skal det telles.

17.43: Roan. - Stemmene fra Brandsfjord kom nettopp inn døra her. Da er det bare stemmene fra Vik-Bessaker som mangler, melder Fosna-Folkets reporter på Roansstua i Roan Terje Dybvik.