Dette gjør entreprenøren for å hindre steinras

Gravemaskinførerne på toppen sjekker at ingen steiner ligger farlig til og kan falle ned på fylkesveien 40 meter lenger nede når trafikken slippes forbi.
Nyheter

Like etter påske startet det svært krevende veiarbeidet på fylkesvei 715 ved Osavatnet i Rissa kommune. Det er spesielt arbeidet med å rette ut veien der det i dag er en karakteristisk s-sving ved Osavatnet, som er utfordrende. Om lag 100 000 kubikk berg skal sprenges bort.

Nattestengt

Berget ved Osavatnet skal sprenges bort steg for steg. Hittil har man sprengt seg ned sju-åtte meter fra toppen, men det er fortsatt om lag 40 meter ned til fylkesveien. Veien er for tiden stengt i kortere perioder, men fra rundt 18. mai vil det bli nattestenging.

- Vi kommer tilbake med detaljene. Det er ikke sikkert at nattestengingen starter akkurat 18. mai. Det er dessuten mulig at vi kan ha åpent om natta i helgene, sier assisterende byggeleder Olaf Rovik i Statens Vegvesen.

Totalstengt

I henhold til den opprinnelige planen blir fylkesvei 715 ved Osavatnet totalstengt fra 22. august til 11. november, men det forventes kortere stenging.

- Omfang og hvor i dette tidsrommet stengingen legges til, er heller ikke avklart ennå, sa byggeleder Håvard Ellingsen til Fosna-Folket nylig.

I perioden hvor veien er totalstengt, må bilistene belage seg på en lang omkjøring om Sørfjorden, Frengen, Fevåg, Hasselvika og Rissa.

- Visuell kontroll

Fylkesveien er per i dag stengt i kortere perioder blant annet for å slippe ned steiner fra toppen 40 meter over fylkesveien.

- Hvordan er dere sikre på at det ikke ligger løse steiner etter sprenging som kan rase ned på fylkesveien når trafikken slippes forbi?

- Gravemaskinene dytter ned de største steinene med skuffa. Nedenfor er det en fanggrop som stopper de fleste steinene. Det er gravemaskinførerne på toppen som bestemmer når veien kan åpnes for trafikk. De ser over og forsikrer om at det ikke er steiner som ligger farlig til. Det er en visuell kontroll, sier assisterende byggeleder Rovik.

- Ingen klager

Når gravemaskinførerne på toppen 40 meter over fylkesveien mener at det er forsvarlig å åpne for trafikk, gir vedkommende beskjed til dem som dirigerer trafikken på fylkesveien.

- Har dere fått noen klager eller har det vært noen episoder så langt?

- Nei. Det har ikke vært noen klager hittil, opplyser Rovik.