Kontraktsverdien er på om lag 100 millioner kroner. Det er Statnett som har innstilt Johs. J. Syltern AS på kontrakten. Statnett har imidlertid ikke fattet investeringsbeslutning om byggingen av kraftlinja over Fosen. Den må på plass før Johs. J. Syltern er sikret jobben.

Kontrakt på kontrakt

- Det vil være oppsiktsvekkende om ikke Statnett bygger kraftlinja nå som vindkraftutbyggingen er i gang. De andre entreprenørene har også en innsigelsesfrist på ti dager, men det er ingen grunn til at det ikke dette skal gå i orden, sier daglig leder Øystein Syltern.

100-millionskontrakten med Statnett blir i så fall den tredje store kontrakten på kort tid for Syltern. Før påske vant Åfjord-entreprenøren anbudet på byggingen av adkomstveier til Roan vindpark. Samtidig fikk Syltern jobben med utbedringen av fylkesvei 715 fra Osavatnet til Rødsjø.

Adkomstvei

Kontrakten på trafostasjonene omfatter bygging av adkomstveier samt grunnarbeid. Det skal bygges trafostasjoner på Hofstad i Roan, ved Mørrevatnet i Åfjord, i Snillfjord og i Surnadal. Arbeidet med trafostasjonen på Hofstad i Roan tar etter alt å dømme til i høst.

- Det skal bygges en adkomstvei på om lag én kilometer til den trafostasjonen. Arbeidet med trafostasjonen ved Mørreaunet skal etter planen starte ved årsskiftet. De to siste skal påbegynnes neste år, forklarer daglig leder Øystein Syltern.