Golden Shears er ullindustriens aller største konkurranse der deltagere fra hele verden konkurrerer i saueklipping, ullhåndtering og ullpressing. I løpet av tre dager konkurrerer over 400 deltagere i ulike klasser.

- Måtte være tålmodig

Anne-Lise Haugdahl Humstad deltok i juniorklassen med til sammen 66 deltagere.

- Sauene var ganske sprelske, så jeg måtte være veldig tålmodig og forsiktig med dem og bruke lang tid, men poengene var gode på scenen og i bakdømminga, så det ble en 11.plass og semifinale, sier Anne-Lise.

I semifinalen var Anne-Lise litt nervøs, men ble tilslutt nummer 13.

- Jeg er litt skuffa over egen prestasjon, fordi jeg vet jeg kunne prestert til bedre poeng men jeg ble nok litt for nervøs. Pluss at jeg i ettertid så at jeg burde ha skiftet håndstykke allerede etter første sau, det ble litt dårlig cut, ikke riktig kam. Men jeg blir bedre på slike vurderinger med mer erfaring, sier hun.

Vårklippinga står for tur

Anne-Lise forklarer at hun er fornøyd med å være nummer 13 av 66 av verdens beste juniorer, og at det er gøy å være i toppen etter så kort tid.

- Det motiverer. Neste mål nå er konkurransen Royal Highland i Edinburgh i juni. Nå ser jeg frem til å slappe av og nyte resten av Golden Shears før jeg reiser hjem og tar fatt på jobb og vårklipping, sa Anne-Lise etter at hun var ferdig med konkurranseklippingen.