Her angriper elgen Leah Lovise (8)

– Elgen kom i full fart rett mot meg.

– Elgen kom i full fart rett mot meg, forteller Leah Lovise Skaret Terning.  Foto: Skjalg Ledang

- Jeg ble så redd, sier Leah Lovise Skaret Terning om søndagens møte med den aggressive elgkua. 8-åringen var på skitur sammen med pappa Hans-Inge Skaret Terning, mamma Ida Skaret Terning samt småsøsknene Sverre Isak Skaret Terning og Michelle-Louise Finsrud Borge da elgen kom stormende mot dem.  Foto: Skjalg Ledang

Elgfotograf Trond Sundli.  Foto: Magnus Okstad

Nyheter

Det var søndag at familien på fem fikk et skremmende møte med ei elgku i skiløypa ved Yrjarheim i Ørland.

– Elgen kom i full fart rett mot meg, sa 8-åringen Leah Lovise Skaret Terning til Fosna-Folket etter det svært nære møtet med elgen.

Leah Lovise kunne fortelle at hun ble så skremt da den store elgen kom i full fart at hun falt med skiene på beina.

– Jeg ble så redd, sa ørlendingen etter det skremmende møtet med den to år gamle elgen.

Elgen bykset mot jenta, noe som førte til at hun falt i bakken.

Se video øverst i saken.

Familien ropte og fektet med skistavene for å få elgen på avstand slik at Leah Lovise kom seg på beina og i sikkerhet. Hun kom fysisk uskadd fra hendelsen, men ble naturlig nok skremt.

SE VIDEO: Sjekk denne livsfarlige forbikjøringen

Viltnemnda ble varslet og elgen ble avlivet etter hendelsen.

– Urolig

Det dramatiske angrepet ble filmet av Trond Sundli (60), som er ute med kameraet sitt året rundt for å filme elg. Dagen før angrepet fikk han øye på elgen i samme område.

– Den sto og spiste kvist, så jeg hoppet ut av bilen for å filme. Elgen var 4 - 5 meter unna. Jeg filmet den så lenge at jeg bare måtte dra hjem.

– Så bestemte jeg meg på søndag at jeg skulle ut og se etter elgen igjen. Da sto den ved fortsatt i veikanten og spiste. Da var det masse folk i skiløypa. Jeg så at elgen begynte å bli urolig, og at den så på folket i skiløypa.

Gikk til angrep

Sundli forteller at han sto sammen med en annen mann.

– Han begynte å ringe viltnemnda. Samtidig fikk elgen øye på disse skiløperne. Den begynte å gå mot dem, så gikk den raskere, og plutselig sprang den rett mot dem og gikk til angrep. Jeg ble litt paff, men lot kameraet gå.

Sett denne? Se intervju med Iron Maiden-vokalisten

– Hva tenkte du da elgen bykset mot jenta?

– Jeg fikk litt sjokk. Jeg kjente adrenalinet hoppe høyt. Jeg tenkte «oj», nå må jeg filme i tilfelle viltnemnda ville ha bevis, så jeg fortsatte filmingen. Etterpå kjørte vi bort til familien. Det gikk bra, men de var nok i sjokk.

– Ble du redd?

– Jeg ble ikke så redd. Jeg venter alt mulig fra en elg. En elg ser snill ut, men i neste sekund så «eksploderer den», og det gjorde den i helga. Elgen er farlig, sier Sundli, som skryter av hvordan familien taklet situasjonen.

– Vær forsiktig

Sundli bruker mye tid i naturen for å filme elg. Han har en klar oppfordring til folk som kommer over elg.

– Om den begynner å se på deg og setter ørene bakover, må man ikke gå for nære. Vær forsiktig. Ikke tro at den er snill, avslutter elgfotografen.

Lest denne? Nå blir trafikksinkene anmeldt
Les også: Glupsk gjedde glefset over Teas (6) hånd