Elgkua stormet i full fart rett mot Leah Lovise (8)

Familien på fem fikk et skremmende møte med elgen under søndagsturen i skiløypa.

Nyheter

Sammen med mamma Ida, pappa Hans Inge og småsøskenene Sverre Isak (5) og Michelle-Louise (3), var Leah Lovise på tur i skiløypene ved Yrjarheim i Ørland da skituren tok en uventet og skremmende vending.

- Jeg ble så redd

- Elgen kom i full fart rett mot meg, forteller Leah Lovise Skaret Terning.

Først da den sto om lag én meter unna 8-åringen, stanset elgkua. Da stampet den med framfotene i snøen, la ørene flatt og fnyste.

Leah Lovise forteller at hun ble så skremt da den store elgen kom i full fart at hun falt med skiene på beina.

- Jeg ble så redd, forteller ørlendingen som går i 3.klasse ved Opphaug skole.

Fektet med stavene

For å holde den mannevonde elgkua stangen så fektet familien med skistavene, slik at Leah Lovise kom seg på beina og i sikkerhet for det store og sinte dyret.

Deretter ble viltnemda varslet, og ikke lenge etter måtte elgkua bøte med livet etter et velrettet skudd.

- Elgkua på trappa

Jan Ove Fenstad er bosatt i området, og han kan fortelle at den samme elgkua også tidligere har søkt nærkontakt med sivilisasjonen.

- Vi har hatt elgkua helt opp på trappa hjemme, forteller Fenstad.

Søkk borte i elgjakta

Jaktlaget som driver elgjakt i området har også mange observasjoner av den to år gamle elgkua, men under elgjakta var den som sunket i jorden. Men både før og etter jakta har elgen vist seg fram for folk i området.

- Lett bytte

Etter at elgkua opptrådte svært aggressivt mot familien Skaret Terning, holdt den seg i området ved IL Yrjars løypenett, og da jegerne fra Bjugn og Ørland ettersøksring kom til området, ble den et lett bytte for et velplassert skudd.

- Det er grunn til å be folk som ferdes på skitur om ikke å oppsøke elg, men heller gå bort fra dyrene, sier Bjørn Hyllmark i ettersøksringen. Han legger til at når elgen legger ørene flatt og i tillegg stamper med beina, så er det tydelige tegn på at dyret føler seg truet.

Relaterte saker: