Livsfarlig forbikjøring kort tid etter dødsulykke

Det var Torbjørn Dahle fra Rissa som kjørte bilen som fort kunne fått kassebilen i fronten i Haugsdalen. Under ett døgn tidligere var det en dødsulykke i samme område.

Nyheter

– Det var veldig ubehagelig, sier han når Fosna-Folket tar kontakt fredag ettermiddag.

– Sporete veibane

Dahle forteller at han var på vei til Ørlandet med to passasjerer i bilen.

– Det var dårlig føre. Veibanen var sporete, så jeg kjørte veldig rolig. Jeg ble svært overrasket da jeg så at det skjedde en forbikjøring foran meg, sier rissværingen.

Video øverst i saken viser en forbikjøring som fant sted på fylkesvei 715 ved Haugsdalen i Rissa, litt over én kilometer sør for der det var en dødsulykke tirsdag. Forbikjøringen fant sted under ett døgn senere.

– Bremset ned

Selv om det på videoen kan se ut som det var små marginer fra en kollisjon, mener Dahle at han hadde kontroll på situasjonen.

– Jeg kjørte såpass rolig. Jeg holdt sikkert 60 kilometer i timen da jeg så forbikjøringen. Da begynte jeg å bremse ned. Jeg holdt også bilen langt til høyre i veibanen. Om det hadde gått tre biler i bredden der, er kanskje tvilsomt, mener han.

Dahle forteller at hendelsen ble samtaleemne i bilen etterpå.

– Dette var en dårlig vurdering av vedkommende som kjørte forbi. Det er veldig viktig å avpasse farten etter forholdene. Det er såpass skiftende føre for tiden, bemerker rissværingen.

– Snakket akkurat om dødsulykken

Videoen ble tatt opp av et såkalt «dashcam». Føreren av bilen med kameraet ønsker å være anonym, men forteller at han er sjokkert over forbikjøringen.

– Jeg og en kollega skulle til Stadsbygd, og kjørte i retning mot Rissa. Vi hadde akkurat snakket om dødsulykken da jeg så en bil i speilet som kom i full fart, og som deretter kjørte forbi på siden.

– Galskap

I motsatt kjørebane kom to biler.

– Den første bilen holdt på å få den i fronten.

Føreren, som selv holdt mellom 66 og 73 kilometer i timen, sier at vedkommende som kjørte forbi i alle fall kjørte over 90 kilometer i timen.

– Hva tenker du om forbikjøringen?

– Galskap. Det er hasardiøst å ta så store sjanser, sier sjåføren, som forteller at det opplevdes langt verre enn hva videoen øverst i saken viser.

Firmabil

Bilen som foretar forbikjøringen i videoen, står registrert på et Fosen-firma.

Fosna-Folket var fredag i kontakt med ledelsen i firmaet. Vedkommende hadde på det tidspunktet ikke sett videoen og ønsket da ikke å kommentere saken.


Kun tideler fra mulig dødskrasj

– Dette ser vi hver dag på Fosen, sier politiet.