Bjugn er først ute i Skisporet

Bjugn Idrettslag er de første på Fosen til å oppdatere tilstanden i skiløypene sine på tjenesten Skisporet.no.
Nyheter

Etter at laget for ei tid tilbake investerte i en splitter ny løypemaskin, ble jobben til dem som vedlikeholder løypene mye lettere å følge opp for de frivillige mannskapene.

Nå kan også folk som tenker seg på tur, ved hjelp av en app, følge med på mobiltelefon eller lesebrett for å finne ut når sporet sist ble preparert. Appen kan lastes ned gratis. Tjenesten viser tilstanden i oppkjørte løyper i hele landet.

På hver av løypemaskinene er det en GPS som sporer posisjonen. På appen kan en følge med på et kart hvor løypemaskinen til enhver tid befinner seg. Maskinen vises som en svart ring med ei kvit stjerne med en svart runding i. Sporene er merket med fargekoder etter hvor lenge sia det er de ulike strekningene ble kjørt.

– Det fungerer veldig bra, sier Svein Erik Winsjansen i skigruppa til idrettslaget.

Les også: Hedret for innsats med skiløyper