To omkom i frontkollisjon

En mann og ei kvinne i 50-årene er bekreftet omkommet etter at to biler frontkolliderte søndag ettermiddag på fylkesvei 715 mellom Vanvikan og Rørvik. Fire personer er hardt skadd.
Nyheter

Politiet meldte om ulykken klokken 16.45.

Totalt seks personer var involvert i ulykken der to personer omkom. Fire personer, to kvinner og to menn betegnes fortsatt som alvorlig skadet og behandles på intensivavdelingen på St.Olavs hospital i Trondheim. St. Olavs opplyser klokken 09.15 mandag morgen følgende om tilstanden for de fire skadde:

  • Kvinne i 50-årene. Alvorlig skadet. Stabil tilstand. Behandles ved intensivavdelingen.
  • Mann i 50-årene. Alvorlig skadet. Stabil tilstand. Behandles ved intensivavdelingen.
  • Mann i 20-årene. Alvorlig skadet. Stabil tilstand. Behandles ved intensivavdelingen.
  • Kvinne i 20-årene. Alvorlig skadet. Stabil tilstand. Behandles ved intensivavdelingen.

Kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olav hospital opplyser til Fosna-Folket i 14-tiden at tilstanden er alvorlig, men stabil for alle de fire skadde.

Etterforskningsleder i Fosen lensmannsdistrikt, Roy Inge Aas, opplyser til Fosna-Folket at én av de skadde har bostedsadresse på Fosen. De andre skal ifølge etterforskningslederen ha adresse utenfor Fosen.

Ulykken skjedde i en 80-sone.

Mann og kvinne omkom

De omkomne er begge i 50-åra, opplyser politiet.

- De omkomne er en mann og ei kvinne, begge i 50-årene. Vi ønsker ikke å gå ut med ytterligere opplysninger på nåværende tidspunkt. De nærmeste pårørende er blitt varslet, sa operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Trøndelag politidistrikt klokken 23.32 søndag kveld.

Behandles på intensiven

- Det er kommet inn fire personer, to menn og to kvinner. De skadde behandles nå på intensivavdelingen, status er foreløpig uavklart, sa kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St.Olavs hospital til Fosna-Folket søndag kveld.

Nødetatene avsluttet arbeidet på ulykkesstedet sent søndag kveld og fylkesvei 715 forbi ulykkesstedet ble igjen åpnet for trafikk klokken 22.00.

Ukjent årsak

Ulykken skjedde i Rissa kommune nær grensen til Leksvik kommune om lag en kilometer nordøst for Rørvik ferjeleie. De siste dagene har det vært dårlig føre med sporete og isete veibane flere steder på Fosen, men akkurat der hvor ulykken skjedde var det bart i veibanen. Det var imidlertid vått.

Politiet kan så langt ikke si noe om årsak til ulykken.

- Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Vi har akkurat kommet på plass med teknisk gruppe fraTrondheim som skal foreta undersøkelser. Ulykkesgruppen til Statens vegvesen er også på stedet, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket klokken 18.40 søndag.

Det skal ha vært flere vitner til ulykken.

Fastklemt

Politiet omtalte tidlig ulykken som en frontkollisjon mellom to personbiler. Ifølge operasjonsleder Kimo ved Trøndelag politidistrikt var det totalt seks personer involvert i ulykken. Alle ble først betegnet som hardt skadd. I starten meldte politiet om tre fastklemte personer.

Klokken 17.38 bekreftet politiet at to personer var omkommet.

Klokken 17.52 opplyste politiet på Twitter at alle de seks involverte personene, også de to omkomne, var tatt bort fra ulykkesstedet i helikopter. De ble fløyet til St. Olavs hospital.

Politiet er noe usikre på hvor mange personer som satt fastklemt etter kollisjonen.

- Vi er noe usikre, men den første meldingen gikk ut på at det var tre fastklemte. Politiet fikk melding om at siste person var frigjort klokken 17.45, sier Kimo.

Det vil si at én person sannsynligvis satt fastklemt i om lag én time etter kollisjonen.

Bilene registrert i Trondheim

Operasjonsleder Kimo opplyser til Fosna-Folket at de to involverte bilene er registrert i Trondheim.

- Vi har foreløpig ikke fått inn ID på de involverte personene. Politiet har foreløpig ikke foretatt varsling av pårørende, men vi har folk på St. Olavs hospital som jobber med saken, sier han.

St. Olavs tilkaller ekstra mannskap

Kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olavs hospital sa til Fosna-Folket klokken 18.20 at de skadde fortsatt er på vei inn til sykehuset.

- Det er for tidlig å si noe om tilstanden til de skadde enda. De skadde er på vei inn hit nå. Vi har tilkalt nødvendig personell, sa hun.