Totalforbud mot bruk av ild utendørs

Overtredelser blir anmeldt.

Forbudet mot å gjøre opp ild utendørs gjelder inntil det kommer nedbør av betydning. Dette bildet viser en lyngbrann i Botngård ved en tidligere anledning.  Foto: Paul Aage Hegvik

Fyrverkeri var årsaken til denne gressbrannen i Stokksund i januar i 2014.  Foto: MMS-tipser

Nyheter

Onsdag formiddag er det også innført totalforbud mot bruk av åpen ild utendørs i Roan, Ørland, Bjugn og Åfjord. Det opplyser brannsjef i Fosen brann- og redningstjeneste IKS (FBRT) Johan Uthus til Fosna-Folket.

Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydning. 

– Stor brannfare

– Grunnet vedvarende tørke og lite nedbør er risikoen stor og økende for at brann kan oppstå. Værprognosene viser stabil vind fra øst og ingen eller lite nedbør er varslet. Brannfaren utendørs betraktes derfor som stor, informerer FBRT i en uttalelse.

Overtredelser blir anmeldt og kan resultere i bøter eller fengsel i inntil tre måneder.

Fra før gjelder forbudet i Fosen-kommunene Leksvik og Rissa etter at Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS innførte forbudet tirsdag.

Har ikke innført forbud

Osen kommune er underlagt Brannvesenet Midt IKS. Brannsjef Håvard Bye sier tidlig onsdag ettermiddag at de ikke har innført et tilsvarende forbud. Dette på bakgrunn i at det står i brannvernloven at man uansett forhold skal vise aktsomhet, som eksempelvis betyr at man ikke skal gjøre opp ild når det er tørt i terrenget.

Bye sier likevel at han er bekymret for dagens situasjon, og at de er i en vurderingsfase om innføring av et slikt ekstraordinært forbud.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt gikk tirsdag ut med et OBS-varsel for å advare mot stor fare for gress- og lyngbrann.

– I områder hvor det ikke ligger snø er det lokalt stor gress- og lyngbrannfare inntil det kommer nedbør av betydning, opplyses det i OBS-varselet.

Fosna-Folket har sin egen værside hvor du til enhver tid kan sjekke hvordan været er på Fosen: KLIKK HER

Følg Fosna-Folkets værside Vind8 på Facebook for siste nytt om været på Fosen