- Eksplosjon fikk bakken til å riste

Sven Iver Jøndal, nabo til brannstedet, kjente røyklukt før han skulle gå til sengs. Da han gikk ut for å undersøke hva som foregikk, eksploderte det på den andre siden av veien, så kom ei gassflaske susende gjennom lufta.

Svend Iver Jøndal og Ingunn Fremstad er naboer til brannstedet. Begge opplevde eksplosjonsbrannen som uhyggelig.  

Nyheter

Svend Iver Jøndal bor rett over veien fra brannstedet ved Brekstad. Sent mandag kveld kjente han røyklukt for han skulle gå til sengs.

Slo nummeret til brannvesenet

- Min første tanke var at det kunne brenne hos meg, men da jeg kom ut så jeg at det brant på den andre siden av veien, forteller Jøndal.

Han slo nummeret til brannvesenet, men konstaterte samtidig at brannvesenet allerede var på plass ved brannstedet.

Klokka har passert to natt til tirsdag når Jøndal sammen med nabo Ingunn Fremstad står noen hundre meter unna storbrannen. Fremstad var ikke hjemme da brannen startet. Hennes bolighus ligger mellom Jøndals bolig og brannstedet.

Kom et drønn

- Da jeg hadde kommet ut eksploderte det med et drønn som fikk bakken til å riste. Så kom det en gassflaske susende som landet mellom husene våre, forteller Jøndal.

Ingunn Fremstad syntes det var uhyggelig å se flammene og røyken som gjorde at hun ikke fikk komme til huset sitt.

Fikk ikke hente tannbørsten

- Dette er ingen hyggelig start på advent, konstaterer Fremstad.

Eksplosjonsfaren førte til at politiet raskt opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt brannen. Sammen med andre evakuerte fikk Jøndal og Fremstad tilbud om rom ved Ørland kysthotell. På spørsmål til politiet om han kunne hente tannbørsten før han ble kjørt til hotellet var svaret kontant nei.

Relaterte saker: