Trafikksinke fikk refs av UP

Den mannlige sjåføren kjørte ifølge UP konstant 20 km/t under fartsgrensen og skapte irritasjon i trafikken onsdag kveld.

Politibetjent Øystein Braseth i UP.  Foto: Alexander Killingberg

Nyheter

- Vi fulgte etter bilen fra Bjugn til Ørland. Han hadde en kjørestil som ikke var heldig. Sjåføren kjørte fra 17- til 20 kilometer i timen under fartsgrensa og vinglet i veibanen, opplyser politibetjent Øystein Braseth.

- Slipp trafikken forbi!

Ifølge ham var sjåføren, en mann i 70-årene, lite interessert i trafikken bak seg.

- Ble det lang kø bak?

- Nei, men det var noen biler bak. At det ikke blir lengre kø, skyldes kun at det var lite trafikk. Det er greit nok ikke å holde fartsgrensa, men da plikter man til å slippe trafikken forbi seg. Denne sjåføren hadde lite eller ingen tanker om trafikken bak, sier Braseth.

- Skaper farlige situasjoner

Politibetjenten mener sjåfører som kjører langt under fartsgrensen og som ikke slipper trafikken forbi seg, potensielt kan skape farlige situasjoner.

- De skaper mye frustrasjon. Det kan igjen føre til farlige forbikjøringer. På Fosen er det få steder der det er forsvarlig å foreta forbikjøringer, påpeker Braseth.

Kan ikke bøtelegge

UP har ikke anledning til å bøtelegge fartssinkene. Sjåføren som UP tok på fersken onsdag kveld, fikk imidlertid høre hva politiet mente om kjøringen.

- Hendelsen ble også loggført. Dersom det blir et tilfelle nummer to, kan vi beslaglegge førerkortet. Da kan vedkommende ta førerprøven på nytt og bevise at det ikke er kjøreferdighetene det er noe galt med, sier Braseth.

LES MER:

Nå skal UP ta sinkene