- Vi driver med gårdsmat fra før, og da vi begynte å brygge øl på hobbybasis for et par år siden, så ble det mye bedre enn vi trodde, forklarer Hilde Bratlien.

Mannen hennes Ståle Rognes fikk virkelig draget på ølbryggingen, og gjennom cirka to år har de testet og kommet frem til fire ulike øltyper som de nå ønsker å selge.

- Ikke opptatt av trender

Ekteparet har bygd opp et produksjonslokale i det gamle fjøset på gården, mens den gamle stallen er omgjort til et serveringssted.

- Det er mange som sier at vi er for sent ute med ølproduksjon, men vi er ikke så opptatt av moter og trender. Vi er mer opptatt av å holde på med det vi liker, og vi tenkte det ville være kult å servere både mat og drikke til folk som kommer til gården, sier Bratlien.

Fra før av selger ekteparet kjøtt og meieriprodukter.

Følg Fosna-Folket på Facebookog Instagram.

Småskala

I tillegg til å ta imot lokallag som ønsker å komme på bestilling, har ekteparet planer om å selge det egenproduserte ølet fra egen gårdsbutikk. Foreløpig har de ingen planer om videredistribuere ølet.

- Vi kjøper kornet, men kverner det selv. Ølproduksjonen er veldig småskala foreløpig, og så ser vi an etterspørselen, sier Bratlien.

Øltypene som er utviklet, består blant annet av en red ale kalt Trønderrødt, og en hveteøl ved navnet Huldra.

Formannskapet i Bjugn har godkjent ekteparets planer. Etikettene er til øltypene er allerede ferdige, så tanken er å starte salget av det egenproduserte ølet før jul.

SE OGSÅ: 15 år siden dette skjedde sist i Bjugn