Verft-saken går for åpne dører

Rissa-ordfører Ove Vollan (H) bekrefter mandag kveld at saken om verftet vil gå for åpne dører i kommunestyret tirsdag.

Hurtigruta MS Spitsbergen ankom verftet søndag.   Foto: Alexander Killingberg

Nyheter

Politikerne skal da stemme over flere punkter som omhandler Rissa kommunes interesser i verftet.

Etter at Noryards Fosen gikk konkurs for tre uker siden, ble verftet med driftsmidler, bygg og varelager kjøpt av Fosen mek holding AS for 7,26 millioner kroner. Fosen mek holding AS ble opprettet kort tid etter konkursen, nettopp for å få kontroll over verftet. Ifølge Rissa-ordfører Ove Vollan (H) er selskapet eid av Rissa invest med Rissa kommune som «garantist». Rissa invest eies igjen av Stadsbygd sparebank, Rissa kraftlag og Rissa kommune ved Rissa utvikling.

Taus om salg

Før helga sa Rissa-ordfører Vollan at Fosen mek holding AS etter alt å dømme ville være ute av bildet som verftseier før kommunestyremøtet tirsdag.

- Det har hele tiden vært planen at Fosen mek holding AS bare skulle eie verftet midlertidig. Når verftet overtas av Fosen Yard-systemet, vil ikke Rissa kommune ha noen utgifter på verftet, sa Høyre-politikeren.

I 21.00-tiden mandag kveld ville ikke Vollan si noe om hvorvidt selve verftet nå eies av Fosen Yard AS.

Fosna-Folket var også i kontakt med verftsdirektør Anders Straumsheim i 21.30-tiden mandag kveld.

"Har ikke noe nytt å meddele", skrev Straumsheim i en SMS til avisen.

Etter det Fosna-Folket erfarer, er overdragelsen av verftet fremdeles ikke i boks. Det betyr at Fosen mek holding AS fortsatt står som verftseier på papiret. Det er ventet at Fosen Yard AS overtar som verftseier tirsdag eller onsdag.

Åpner møtet

I innkallingen til kommunestyremøtet tirsdag er saken om verftet unntatt offentlighet. Nå bekrefter altså Vollan at saken går for åpne dører i morgen.

Etter det Fosna-Folket kjenner til gjenstår det fremdeles en del formaliteter før Fosen Yard AS er klare til å ansette folk. Verftsdirektør Straumsheim har heller ikke villet si noe om hvem som er inne på eiersiden, bortsett ifra at det er snakk om både nasjonale og internasjonale aktører.