– Det er ingen hensikt i å vente til kommunene er sammenslått i 2020. Landbruksnæringa har for lengst slått sammen sine organisasjoner og nå følger resten av næringslivet etter. Vi gjør det på enklest mulig måte rent teknisk, både for å spare tid og penger, sier Ingrid Gauslaa Hårstad som er leder er leder i Åfjord Næringsforening.

LES OGSÅ:* Utopia blir Å-dagen -Fosna-Folket* Se bildene og hvem som vant prisene under tidenes prisutdeling ...

– Positivt

Bjørn Nordaune, leder i Roan Næringsforening, er glad for at de har funnet sammen.

– Dette var faktisk noe vi snakket om før det ble bestemt at de to kommunene skulle slås sammen. Det er positivt at vi nå får realisert dette, mener Nordaune.

– Og enda mer naturlig når Roan og Åfjord kommuner blir til én?

– Ja, det vil jeg si. Vi får et større miljø og vil stå enda sterkere for framtida med et større miljø, sier Bjørn Nordaune.

Årsmøte over helga

Roan Næringsforening som organisasjon vil nå opphøre, mens organisasjonsnummeret til gamle Åfjord Næringsforening består. Åfjord næringsforening har årsmøte 9. april og valgnemnda har flere navn fra Roan på forslagslista til styreverv.

Styret skal i løpet av 2018 gå igjennom statuttene for Åfjord Næringsforening og gjøre eventuelle justeringer fram mot neste årsmøte i 2019.

– Vi nærmer oss nå 90 medlemmer og øvrig næringsliv i Roan og Åfjord er hjertelig velkommen som nye medlemmer. Vi har foreløpig to aktivitetsgrupper i foreninga, en innen handel og en innen lokalmat og reiseliv, forklarer Hårstad.

– Et felles talerør

Ingrid Gauslaa Hårstad sier de ønsker at flere medlemsbedrifter med felles interesser danner aktivitetsgrupper. Foreninga har et system som kanaliserer størstedelen av medlemskontingentene til disse gruppene.

– Nye Åfjord kommune har et spennende og variert næringsliv. Næringsforeninga ønsker å være et felles talerør ovenfor det offentlige, og jobbe for kompetanseheving innen fellesområder, som for eksempel styrekompetanse og personalledelse, i tillegg til det som skjer i aktivitetsgruppene, opplyser Ingrid Gauslaa Hårstad.