Medlemmene startet dagen med bedriftsbesøk hos Grande Fiskerute på Garten.

Utfordringer for videre ekspansjon

Daglig leder Geir Johan Grande ga et godt innblikk i virksomheten til det velrenommerte firmaet som har vært drevet av familien Grande i flere generasjoner.

Liggende i strandkanten på Garten er det noen utfordringer for videre ekspansjon, og det er særlig prosessen med utarbeidelse av en marin verneplan i området Kråkvågsvaet–Grandefjæra–Bjugnfjorden som bedriften er spent på.

Kran

Geir Johan Grande fortalte også at Grande Fiskerute har behov for kran lokalisert i nærheten av bedriften for å lette mottaket av råvarer fra fiskerne.

Varaordfører i Ørland kommune, Finn Olav Odde (Sp) som også deltok på bedriftsbesøket, opplyser at Ørland kommune ønsker å bruke næringsfondet for å bidra til en kran.

Vil besøke flere

– Komiteen vil nå i sommer og høst besøke flere deler av det nye sammenslåtte Trøndelag fylke. Hensikten er å bli kjent med næringsliv, dagligliv og frivilligheten, sier fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem til Fosna-Folket. Han er leder for Senterpartiets programkomité.

Hallem mener at dette gir et godt grunnlag for programarbeidet, og komiteen skal på senhøsten legge fram et høringsforslag på nytt valgprogram for Trøndelag Senterparti.

Hallgeir

Hallgeir Grøntvedt fra Ørland, som er medlem av programkomiteen, hadde lagt opp besøket i samråd med styret i nye Ørland Senterparti. Nyvalgt leder Vidar Heldal var også med på besøket hos Grande Fiskerute.