Dette står å lese i innledningen i invitasjonen fra Fosen Vind DA.

LES OGSÅ: * Stort presseoppbud i vindparken på vindstille dag -Fosna-Folket* Godt i gang med «superlinja» i Fosen -Fosna-Folket

Deler av Roan vindpark sett fra oven. Foto: Terje Dybvik

Landets største

Det er onsdag 20. juni at det settes opp buss fra både Roan rådhus og kommunehuset i Åfjord for påmeldte til åpen dag i vindparken.

Der er man nå godt i gang med å montere de totalt 71 vindturbinene som skal opp.

Fosen Vind-utbyggingen, som representerer Europas største landbaserte vindkraftanlegg i Midt-Norge, består av fire vindparker på Fosen, én i Snillfjord og én på Hitra. Det er Roan vindpark som har kommet lengst, og som vil bli Norges største vindpark når den står ferdig. Året etter vil den imidlertid bli slått av Storheia vindpark i Åfjord og Bjugn når den står ferdig.

Kommunikasjonsansvarlig Geir Fuglseth i Statkrafts utbyggingsprosjekt Fosen. Foto: Terje Dybvik

– I den mest aktive fasen

Da pressen forleden var invitert til å besøke Roan vindpark, kunne kommunikasjonsansvarlig Geir Fuglseth i Statkrafts utbyggingsprosjekt Fosen opplyse om at det nå pågår arbeid med samtlige av de seks vindparkene.

– Nå er vi i den mest aktive fasen med rundt 350 i arbeid. Når alle Fosen Vind-parkene står ferdige i 2020, vil de produsere strøm tilsvarende tre prosent av hele Norges kraftproduksjon, opplyste Geir Fuglseth.

Påmeldingsfrist for åpen dag 20. juni er satt til 18. juni.