Med de nye og romslige reglene for hva som en får lov til å kalle en by, har kommunestyret i Ørland gitt Brekstad bystatus. Noe av det en forventer å finne i en by er kafeer, og her har den kokkeutdannede ørlendingen bestemt seg for å gjøre sitt for at folket skal få et bedre tilbud.

Brei bakgrunn

Tjueseksåringen med heimebase på Uthaug har allerede fått seg en ganske lang CV fylt med forskjellige slag yrkeserfaring. Et av hans første innsmett i utelivet var engasjementet i utestedet X-Zone.

– Folket sviktet, sier han som ei kort forklaring på hvorfor det ikke gikk rundt den gangen. De har det med at de ikke skal gå ut før klokka nærmer seg ett om natta. Det var for lite kunder å gjøre business på, forklarer kaféverten. Sia den gangen har han vært i Hasselvika og på Rimi. Med sin gjeninntreden på et sted med kjøkken føler han at han er kommet på rett plass.

Ressurs

– Dette er det jeg skal drive med, sier han. I Yrjartun Café har han med seg Arild Haugan, Stig Skogstad og Marius Ulleberg som passive partnere. Sistnevnte har forsynt Johansen med bilder fra Ørlandet gjennom åra som fungerer som veggpynt. Blant annet er det en plakat som er laget av en annonse for «Johansen på Hjørnet» i samband med butikkens treårsjubileum i 1965. Denne kolonialbutikken holdt til i et av byggene som sto på tomta der Yrjartun er bygd.

Med seg på arbeidslaget har innehaveren Bente Ledal. – Bente har laget mat lengre enn jeg har levd. Hun er en ressurs, slår Johansen fast.

Flere ben

Så langt i sommer har omsetninga vært lovende, men arbeidsdagene har også vært lange. Til høsten skal han delta på arrangementet Sjøsprøyt i Uthaug havn, og deretter starter julebordsesongen.  Johansen driver også catering.

– Kurvene har pekt oppover så langt, men vi har flere ben å stå på etter at vi er ferdig med gullmåneden, sier Johansen.

Les også: Nederlandsk ektepar har kjøpt KystpikeneNy restaurant åpnet på BrekstadHer åpner ny tapas-restaurant