Senket prisene etter reaksjoner

I februar vedtok kommunestyret i Roan et havneregulativ, som satte blant annet satsene for lastevederlag ved Fosen Kysthavn.

Det nye vedtaket som ble fattet for Fosen Kysthavn under kommunestyrets samling, gjør at prisnivået nå ligger tilsvarende andre havner i området.  Foto: Terje Dybvik

næringsliv

Fosen Kysthavn ved Løaholmen i Bessaker, var tidligere kjent som Bessaker havn. Havna er relativt mye brukt av mellomstore og større båter.   

To kategorier

I vedtaket som ble fattet av lokalpolitikerne i februar, ble det laget to kategorier for lastevederlag – ett for grus og et annet for andre varer.

LES OGSÅ: Nå vil det koste å ligge ved denne kaia

Satsene som ble satt for grus lå på samme nivå som for andre havner i området, mens det for andre varer ble lagt langt høyere. Det førte til reaksjoner da kommunen sendte ut sine krav.

– Har nå justert

– Vi lå langt over andre nærliggende havner, så at dette nå justeres er bare rett og rimelig, sier Roan-ordfører Jan Helge Grydeland (Sp).

LES OGSÅ: Dette kan bli lagerområde for Statnett

Det nye vedtaket som ble fattet under kommunestyrets samling i Roanstua torsdag kveld, gjør at prisnivået nå ligger tilsvarende andre havner i området.