Åfjord-bedrift sikret kampflybase-oppdrag

Skal utføre grunnarbeid for skvadronbygget for F-35.

Illustrasjonsbilde av skvadronbygget.  Foto: Forsvarsbygg

Tore Løkke.  Foto: Privat

næringsliv

Åfjord-entreprenøren Tore Løkke AS får oppdraget med å utføre grunnarbeidet for skvardronbygget av HENT AS som er hovedentreprenør for skvadronbygget.

Fosna-Folket kunne 13. april bringe nyheten om at det var enighet mellom Forsvarsbygg og HENT om det hittil største oppdraget i forbindelse med byggingen av kampflybasen.

Justeringer gjenstår

- Vi er enig med HENT om avtalen, men det skal gjøres noen justeringer i kontrakten før den signeres, sier daglig leder Tore Løkke i Tore Løkke AS til Fosna-Folket. De to entreprenørselskapene møttes i dag, onsdag, for å få på plass detaljene rundt avtalen om grunnarbeidet.

Ikke av de store

Løkke sier at dette oppdraget målt i kroner og øre ikke er av de store kontraktene for Åfjord-selskapet. Samtidig er han glad for at bedriften med dette har fått et oppdrag knyttet til basebyggingen.

- Et lotteri

- Vil dere kjempe om flere oppdrag framover i forbindelse med byggingen av kampflybasen?

- Vi håper på flere oppdrag, men det er et lotteri å delta i anbudsrunder, sier Løkke.

Seks ukers arbeid

Han regner med at bedriften vil sysselsette sju-åtte ansatte i en periode på omlag seks uker for å gjøre unna grunnarbeidet til skvadronbygget. Det nye skvadronbygget for F-35 blir totalt på rundt 10.000 kvadratmeter, og får trolig en samlet prislapp på over 600 millioner kroner.

Les også:
Forsvarsbygg vil gi storkontrakt til HENT
Fevåg-bedrift sikret kampflybase-kontrakt

næringsliv