Det gjøres stadige framskritt for Fosensenteret AS, det planlagte kjøpesenteret i Bjugn. I juli ga Fylkesmannen grønt lys for ytterligere utfylling av Seterfjæra der senteret skal bygges, og reguleringsplanarbeidet er godt i gang.

Eksternt selskap

Styreleder i Fosensenteret AS, Ingvar Sæther, sier at hovedfokus nå er skaffe attraktive leietakere til kjøpesenteret.

– Det ser ut som at reguleringsplanarbeidet går i orden, og da kan vi sette mer trykk på leietaker-biten. Det blir hovedoppgaven framover. Det er flinke folk som er satt på saken, sier Sæther.

Det er hyret inn et eksternt selskap som bistår i kontakten med potensielle aktører som skal inn i senteret.

Lokale og sentrale

Sæther er ordknapp om nøyaktig hvilke leietakere de ønsker å signere kontrakt med, men sier at det er ønskelig med plasskrevende aktører.

– Vi må forme senteret etter de leietakerne vi får inn. Vi har signalisert at vi skal være et senter med hovedvekt på plasskrevende handel. Ser man på utviklinga av kjøpesenter i dag, så er det tydelig at plasskrevende handel er det som fungerer best.

– Sånn sett er det både lokale og sentrale aktører som er aktuelle, sier Sæther.

Styremøte i august

Sæther medgir at typisk detaljvarehandel, som eksempelvis klær og sko, er mer «utsatt» for netthandel.

– Ja, men vi skal inn med detaljvarehandel også. Men akkurat hva slags type handel det blir vet jeg foreløpig ikke, sier han.

Sæther opplyser at det skal avholdes styremøte i Fosensenteret AS senere i august. Utover høsten kan det bli offentliggjort ytterligere informasjon.

2019 eller 2020

Senteret er planlagt i størrelsesorden ti til femten tusen kvadratmeter, og skal etter planen stå ferdig innen utgangen av 2019 eller våren 2020.

I juli i fjor opprettet Bjugn næringsforum og Norutbygg AS et nytt eiendomsselskap som har i ansvar å planlegge, bygge og drifte det nye kjøpesenteret.

Under stiftelsesmøtet ble det bestemt at eiendomsselskapet skal få navnet «Fosensenteret AS», som altså blir navnet på kjøpesenteret.