Årets sesong blir noe under pari når det kommer til kvantum for jordbærdyrker Eivind Selbekk (76).

LES OGSÅ: Laksefiskerne ber værgudene om mer regn - Fosna-Folket

Tørr vinter, tørr sommer

– Først hadde vi en relativt tørr vinter, som så ble fulgt opp av en tørr sommer. Dette ga oss en sein sesongstart, i tillegg til at en god del av det første som ble dyrket tørket bort, forklarer Eivind Selbekk.

– Kvaliteten på det dere selger er det ikke noe å si på?

– Nei, den er fullgod. Vi selger godt modne bær. På Linesøya er bærene enten hvite eller røde i åkeren, de får liksom ingen overgangsperiode der. Vi fikk tusen kilo med bær på målet fra den ene åkeren nå, og det er veldig bra.

– Hvordan blir sesongen totalt sett?

– Jeg regner med at vi får en to tredjedels sesong i forhold til et normalår. Men vi satser videre, og har plantet ytterligere 40.000 planter i år, forteller Eivind Selbekk.

50 ventet i kø

At bærene er ettertraktet er det ingen som helst tvil om. Onsdag denne uka hadde de salg fra bil på både Brekstad og i Botngård. Over hundre kasser ble solgt ut på kort tid på de to stedene.

– Den første dagen vi stilte oss opp i Bjugn var det rundt 50 som sto og ventet i kø. Skikkelig artig når det er slik, sier Eivind Selbekk, som legger til at de for det meste selger avlingene i Åfjord.

Det dyrkes også grønnsaker på gården på Linesøya. Deler av den avlinga er også påvirket av det tørre været.

– Jeg har det i blodet

Eivind Selbekk er opprinnelig fra Lensvika. Der vokste han opp med jordbærdyrking. Som åtteåring sto han på torget i Trondheim og solgte jordbær. Siden har han solgt mang en kurv og kasse med smak av sommer.

– Jeg trives veldig godt med det. Etter at vi flytta til Linesøya, holdt vi opp mens barna var små. Etter at dem vokste til, begynte vi med jordbærdyrking der. Det er mange som har gitt seg med bærdyrking i Fosen, men jeg har det i blodet, medgir Eivind Selbekk.