– Vi vet hva bedriften har stått for når det gjelder kvalitet og punktlighet, så vi vil bidra med det vi kan for å sikre fortsatt drift i lokalene, sier Roan-ordfører Einar Eian (H).

LES OGSÅ:* Hjørnesteinsbedrift med 55 arbeidsplasser i faresonen - Fosna-Folket* Einar har klokkertro på Roans framtid - Fosna-Folket

– Meget viktig

– Dette må kunne betegnes som en hjørnesteinsbedrift …

– Ja, det er et dekkende ord, for dette er den største private arbeidsgiveren i kommunen. For Roan, og for den nye sammenslåtte kommunen, er den naturlig nok derfor meget viktig. Når det er sagt, så forundrer det meg at det ikke skal være plass til en fri aktør som dette i oppdrettsnæringa, sier Einar Eian.

Rådmann Per Ola Johansen i Åfjord, som også blir rådmann for den nye sammenslåtte kommunen, deltok på det ekstraordinære formannskapsmøtet.

Kråkøy Slakteri. Foto: Terje Dybvik

– Skal gjøre alt som står i vår makt

– Har dere noen konkrete spor å følge?

– Jeg har ikke lyst til å gå inn på noe mer konkret nå, men alt skjer i samarbeid med bedriften selv. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å finne ei løsning. Og det har jeg god tro på at vi skal finne, sier Einar Eian.

Kråkøy Slakteri sendte fredag formiddag ut ei pressemelding, hvor det ble opplyst om at kontraktene med Måsøval Fiskeoppdrett as og Refsnes Laks as ikke ble forlenget til etter nyttår. Torsdag ble de 55 ansatte orientert om situasjonen.