Turbinen som ble fullført står ved Haraheia i Tostendalen, like ved anleggskontoret. Anleggsarbeidene med Roan vindpark startet rundt 1. april 2016.

LES OGSÅ:* Flyr inn deler -Fosna-Folket* I gang med turbintransportene -Fosna-Folket* Det meste klart for å sette opp 71 vindturbiner -Fosna-Folket

– Klokka 22.30

– Siste turbinblad ble løftet opp på turbin H03 klokka 22.30 torsdag. Nå fortsetter arbeidet forløpende med å ferdigstille resten, forteller byggeleder Halvor Haarstad i Statkraft.

Flere andre står klare for å fullføres.

– Vi har ti-elleve såkalte preinstallasjoner, det vil si at de to nederste delene av turbinene står ferdig montert. Da gjenstår å løfte opp den øverste delen, maskinhus og montere turbinbladene, forklarer Halvor Haarstad.

I løpet av høsten skal alle de 71 turbinene ved Roan vindpark være montert, slik at man kan gå i gang med prøvedriftsperioden på to år fra nyttår.

Byggeleder Halvor Haarstad i Statkraft. Foto: Terje Dybvik

Størst i Europa

Det er Fosen Vind DA, som eies av Statkraft, Trønderenergi og Nordic Wind Power DA, som bygger Europas største landbaserte vindkraftanlegg i Midt-Norge. Prosjektet omfatter fire vindparker på Fosen, én i Snillfjord og én på Hitra. Alle parkene skal være ferdigstilt i 2020.

Entreprenør Johs. J. Syltern i Åfjord fikk hovedentreprisen for arbeidene ved Roan vidnpark med tilførselsveier, internveier, turbinfundamenter, internkabling og trafo- og servicebygg. Bygging av 132 kV-linja, som til slutt skal ende opp i den store trafostasjonen i Storskaret, er det Linjepartner AS som har ansvaret for.