Mjølkespannet er en ny hedersbevisning TINE har innført i år.

Leksvik og Oksvoll

Til sammen 88 melkeprodusenter fra hele landet mottok mandag kveld TINEs høyeste utmerkelse for topp melkekvalitet, Sølvtina. Dette opplyser TINE om i ei pressemelding. Mottakerne på Fosen er Anette Vigelang og Knut Buvarp fra Leksvik i Indre Fosen og Arve Innstrand fra Oksvoll i Bjugn.

Tildelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm i forkant av TINEs årsmøte.

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka kategoriseres som «elitemelk». Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, hedres med Sølvtina.

– Svært godt kvalitetsarbeid

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Hanne Refsholt stod for utdelingen på Lillestrøm mandag kveld denne uka. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for sin råvareleveranse, og nær 5500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv. – Sølvtina er en utmerkelse for svært godt kvalitetsarbeid gjennom mange år, som gir TINE det beste utgangspunktet for å tilby produkter av høy kvalitet, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE.

Ny hedersbevisning

Melkeprodusenter på fem gårdsbruk på Fosen har mottatt «Mjølkespannet» for å ha levert elitemelk sammenhengende i minst 25 år. Dette er en ny hedersbevisning TINE har innført i år.

Mottakerne av Mjølkespannet er:

* Brit Elisabeth og Arne Johan By, Leksvik, Indre Fosen* Astrid og Per Føll, Rissa, Indre Fosen* Gørild og Gunnar Slette, Brekstad, Ørland* Inger Hopen og Olav Amundal, Åfjord* Gunnar Einmo, Steinsdalen, Osen

– Det beste konkurransefortrinnet

Denne utdelinga fant også sted under markeringa på Lillestrøm mandag.

Kravet for å motta Mjølkespannet er å produsere elitemelk sammenhengende i minst 25 år uten en eneste feil. Fortsatt blir Sølvtina delt ut til melkeprodusenter som leverer elitemelk i samanhengende 15 år.Styreleder Trond Reierstad er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av Mjølkespannet er. – Høy kvalitet er det beste konkurransefortrinnet norsk melkeproduksjon har i konkurransen med utenlandske aktører. I løpet av de siste årene har andelen elitemelk økt jevnt. Det betyr at norske forbrukere får melk i verdensklasse, sier Trond Reierstad.