Osentorget i Steinsdalen har ikke behov for rulletrapp, og antallet leietakere er ikke så stort. Senteret er imidlertid viktig for mange i nærområdet.

LES OGSÅ: Forslag om søndagsåpne butikker på høring -Fosna-Folket

– Vi går faktisk veldig godt, medgir butikksjef Gunnar Fagerdal ved Coop Marked Osen.

– Vi går faktisk veldig godt

I tillegg til Coop Marked med tilhørende post i butikk, finner vi her Kaffekosen, hårsalongen Hårfix, ASVO som selger arbeidsklær, møtestedet Kaffekosen, Osen husflidslag med utsalg i kjelleren og brannstasjonen like så.

– Vi går faktisk veldig godt, medgir butikksjef Gunnar Fagerdal ved Coop Marked Osen. – I fjor hadde vi en netto omsetning på 20 millioner kroner, og på bunnlinja sto det 900.000 kroner i pluss, opplyser Gunnar Fagerdal.

Butikken ble i fjor sommer tilsluttet Coop Midt-Norge.

I tillegg til Coop Osen er det to dagligvarebutikker i Osen: Nærbutikken Sandviksberget og Matkroken Sætervik på Seter.

Turismen

– Det er et aldri så lite kjøpesenter dette …

– Ja, det er et lite kjøpesenter tilpasset «bondelandet», for å si det på den måten. Vi kan ikke legge opp til noe langt større som man finner på mer befolkede steder, det sier seg selv.

– Osen Fjordcamping ligger like ved. Hva betyr turismen for dere?

– Den betyr veldig mye både for oss og andre som driver næring i Osen. Før var økningen i omsetning knyttet til norn uker på sommeren, men nå ser vi at sesongen utvides fra år til år. Og det gjør at det drypper litt mer på oss også år for år. Derfor har vi hatt en liten økning i vår omsetning fra det ene året til det andre, mener Gunnar Fagerdal.